Kanelikierteet

Kanelikierteet
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Vuoden 2022 uunituore ja nuori Someleipuri Anniina Hyvärinen (@miunkeittiossa) kietoi Myllyn Paras Lehtitaikinan syleilyyn ihanaa kanelitäytettä. Tämä talvinen herkku onkin täyden kympin valinta hetkiin, kun mieli tekisi korvapuustia mutta kädet eivät millään viitsisi vaivata taikinaa. Testaa vaikka itse – ihastumistakuulla!

Kanelikierteet
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinaa 500 g
0,4dlfariinisokeria
0,1dltavallista sokeria
2–3rklkanelia
50gjuoksevaa margariinia tai voita
(1 kananmuna ja mantelilastuja)
Kuorrute
100gmaustamatonta tuorejuustoa
50gpehmeää voita
2,5dltomusokeria
ripaus vaniljasokeria
tilkka maitoa

Valmistusohje

Kanelikierteet

1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön irralleen toisistaan ja laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.

2. Voitele sulat levyt ohuesti voilla tai margariinilla.

3. Sekoita sokerit sekä kaneli keskenään ja peitä jokainen levy tasaisesti seoksella.

4. Lähde rullaamaan levyjä kerälle löysästi ja nipistä rulla kiinni loppupäästä. Leikkaa rullat kolmeen osaan leitsellä.

5. Laita kiekot pellille ja voitele halutessasi kananmunalla sekä ripottele päälle mantelilastuja.

6. Paista uunin keskiosassa 15–20 minuuttia tai kunnes kierteet ovat saaneet kullanruskean pinnan. Anna jäähtyä.

 

Kuorrutus

1. Vatkaa kuorrutteen aineksista ensiksi hetki tuorejuustoa ja voita. Lisää sitten loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi.

2. Leikkaa muovipussiin tai pursotinpussiin reikä, täytä kuorrutteella ja pursota kanelikierteiden päälle.

3. Siivilöi halutessasi vielä tomusokeria kierteiden päälle ja nauti!

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)