Kun keität pastaa salaattiin, jätä se hyvin "al dente" eli hieman perusohjetta lyhyempi keittoaika riittää.

Kuviopastat sopivat hyvin salaatteihin.

Salaatin voi valmistaa ajoissa jääkaappiin maustumaan. Lisää salaatinlehdet vasta juuri ennen tarjoilua (muuten ne vettyvät ikävän näköisiksi).

Katso valmistusvideo alta.

Ainekset 4-6:lle annosta

vettä
suolaa
200
g
paistettua kanafileetä paloina
75
g
purjosipulia
1
avokado tai 1 dl kapriksia
2
tomaattia
2
sellerinvartta
(1
dl
cashew-pähkinöitä)
1
rucolaruukku
Kastike:
dl
limemehua
dl
avokadoöljyä
dl
sinappia
dl
juoksevaa hunajaa
rkl
currytahnaa
tl
jauhettua roseepippuria

Ohje

  1. Laita makaronit kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja anna niiden kiehua 6 min välillä sekoittaen.

  2. Paista sillä aikaa kanafileet, mausta ne currytahnalla, suikaloi purjo ja avokado (pirskottele sille limemehua tummumisen estämiseksi), lohko tomaatit ja viipaloi sellerinvarret.

  3. Kaada makaronit lävikköön valumaan ja huuhdo kylmällä juoksevalla vedellä. Sekoita kaikki salaatin ainekset.

  4. Valmista kastike sekoittaen kaikki kastikkeen ainekset esim. pieneen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti kastike sekaisin. Kaada kastike salaatin sekaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.