Kanapeet

Kanapeet

Kanapeet ovat yksinkertaisista aineksista syntyviä leivonnaisia. Tarvitset vain lehtevää pakastetaikinaa: Iso Lehtitaikinalevyä, Torttutaikinaa tai Voitaikinaa ja hieman sokeria. Kanapeista saa helposti suolaisia käyttämällä sokerin tilalla 2 rkl yrttisuolaa + 1 dl yrttisilppua tai 1½ dl juustoraastetta. Kanapeet saavat kauniin muotonsa ja rakenteensa taikinan taittelusta - tärkeintä on noudattaa taitteluohjeita!

noin 25 kpl

Valmistusohje

Avaa sulanut taikinalevy taitoksistaan. Ripottele levylle runsaasti sokeria ja käännä lyhyet sivut (päädyt) keskelle niin, että ne tulevat vastakkain. Ripottele taas taikinalle runsaasti sokeria ja taita tämän jälkeen taikina toiseen suuntaan eli niin, että kapeat sivut kohtaavat keskellä. Laita vielä kolmannen kerran sokeria pintaan ja taita taikina samaan suuntaan kuin toisella kerralla, mutta nyt vain kaksinkerroin. Näin syntyy paksu kapea tanko. Laita se kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Leikkaa taitellusta taikinapötköstä terävällä veitsellä noin ½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne uunipellille, ripottele pinnalle sokeria. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa n. 10-15 min kauniin värisiksi. Voit kääntää kanapeet paiston keskivaiheessa, jos haluat molemmat pinnat kiiltäviksi. Jäähdytä peittämättä, jotta kanapeet pysyvät rapeina.

VINKKI: Voit lisätä väliin sokerin lisäksi kanelia tai kardemummaa makua antamaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Fariinisokeria käyttämällä vielä paremmiksi.
Missä nämä tulisi säilyttää? Ja kuinka pitkään säilyvät?
Kanapeet ovat parhaimmillaan paistamisen jälkeen jäähtyneinä tarjoiltuna. Jääkaapissa säilytettynä ne säilyvät pari päivää, mutta niiden rakenne pehmenee säilytettäessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
HYVÄ RESEPTI!!
Oli kuulkaas hyvvää.
myllyn paras jyrää!!!
Erittäin hyvä ellei täydellinen! Jälleen kerran myllyn paras-sivustolta löytyi hakemani ohje !
Nopeaa ja vaivatonta