Ainekset annosta

Pohja
300
g
luumumarmeladia
3
kananmunan valkuaista
1,5
dl
erikoishienoa sokeria
1
tl
maissitärkkelystä
1
tl
kanelia
1
sitruunan kuori raastettuna
2
tl
sitruunan mehua
mantelilastuja
Täyte
2
dl
vispikermaa
200
g
luumu-kanelirahkaa
Koristeluun
tuoreita viikunoita, karhunvatukoita, pipareita

Ohje

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma 185 astetta).
  3. Liitä sulaneet lehtitaikinalevyt yhdeksi ja kauli uunipellin kokoiseksi. Laita leivinpaperin päälle pellille. Pistele pohjaa haarukalla ja esipaista pohja lähes kypsäksi. 
  4. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähän kerrallaan ja vatkaa marenki kiiltäväksi jämäkäksi vaahdoksi. Lisää lopuksi joukkoon maissitärkkelys, kaneli, sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu. 
  5. Levitä luumumarmeladi esipaistetun pohjan päälle. Levitä marenki luumuhillon päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia kunnes marenki on saanut kauniin värin.
  6. Jäähdytä pohja ja leikkaa tämän jälkeen puoliksi. Tee täyte. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vatkaa sekaisin. Laita toinen pohjista tarjoilualustalle. Levitä täyte päälle ja laita toinen pohja päälle. Koristele tomusokerilla, viikunoilla, karhunvatukoilla ja pipareilla.  

 

Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan aikuisten sarjan SM-kisavoittaja 2022 Anna Jaatinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.