Joulun suolaiset cocktailpalat

Joulun suolaiset cocktailpalat
45 min, josta valmisteluaika 15 min

Lehtevistä taikinoista valmistat kätevästi joulun alkupalat tai illanistujaisten ja pikkujoulujen maistuvat herkut.

Mädin voi korvata graavi- tai savulohella.

Valkohomejuuston tilalla voi halutessaan käyttää sinihomejuustoa.

Mikäli pidät kirpeistä mauista, voit lisätä karpaloita juustotäytteeseen tai käyttää niitä viikunoiden tilalla.

40 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Voiteluun:
munaa
Koristeluun:
unikon- ja seesaminsiemeniä
Mätitäyte (20 kpl):
1punasipuli
150 gsmetanaa
½tlsuolaa
tljauhettua valkopippuria
2rkltuoretta timjami- tai tillisilppua
100gmätiä
Brie-viikunatäyte (20 kpl):
100gbrie- tai muuta valkohomejuustoa
100gpehmeitä viikunoita
150granskankermaa
1rklrosépippuria

Valmistusohje

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja sydämen muotoisilla piparimuoteilla kohmeisesta taikinalevystä tähtiä ja sydämiä. Saat yhdestä levystä aina 8 kpl cocktail-paloja.

Sivele palojen pinnalle munaa ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista mätitäyte: Hienonna punasipuli. Sekoita silppu smetanaan. Mausta seos. Älä sekoita joukkoon mätiä, se laitetaan täytettäessä erikseen smetanatäytteen päälle.

Valmista Brie-viikunatäyte. Hienonna brie ja viikunat. Sekoita nämä ranskankermaan. Mausta rosépippurilla.

Halkaise jäähtyneet taikinaneliöt terävällä veitsellä ja laita jokaiseen väliin reilu teelusikallinen täytettä. Täytä puolet paloista mätitäytteellä ja puolet brie-viikunatäytteellä.

Vinkki: Kokoa cocktailpaloista kuusi. Käytä tukena lohkottuja tuoreita viikunoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)