Joulukinkku Ruiskorppukuorrutteella

Joulukinkku Ruiskorppukuorrutteella

Joulukinkku on Suomessa yksi suosituimpia ja myös netistä haetuimpia jouluruokia. Kinkun paistamisessa on tärkeää ennakkovalmistelut, ei liian kylmänä kinkkua uuniin. Joulukinkun kypsyys on makuasia, nyhtöpossun muodin mukana myös joulukinkkua voi paistaa pitempään ylikypsäksi, joka ennen vanhaan on ollutkin usein tapana.

halutun kokoinen joulukinkku (3-10 kg)
1-2tlksinappia (Dijon)
½-1psMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
n.½tlkkokonaisia neilikoita

Valmistusohje

Kinkun paistaminen: Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi ennen paistamista. Huuhtele kinkun pinta ja kuivaa se sen jälkeen huolellisesti. Siirrä kinkku uunipannun päälle ritilälle, lisää uunipannulle hieman vettä. Upota paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan sivusuunnassa, varmista ettei mittarin kärki osu luuhun. Paista kinkkua 100–125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari näyttää 75–80 astetta. Kinkun koko, muoto ja alkulämpötila vaikuttavat kinkun paistoaikaan, keskimääräinen paistoaika on 60–80 min/kg. Kinkun kuorruttaminen: Voitele kinkun pinta sinapilla ja ripottele päälle ruiskorppujauhoja. Koristele pinta kauniisti neilikoilla. Paista kinkkua tämän jälkeen 225–250-asteisessa uunissa (keskiosassa) vielä 7–10 min ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)