Ainekset 10 kpl annosta

Täyte:
1
l
vaniljajäätelöä
150
g
turkinpippurirouhetta
300
g
vadelmia
(mansikka)tomusokeria

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.
  2. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.
  3. Laita väliin taskun kokoinen, n. 1 cm paksuinen jäätelöviipale ja ripottele jäätelön päälle reilusti turkinpippurirouhetta sekä vadelmia. Taita kansi takaisin päälle. Ripottele leivosten pinnalle tomusokeria.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.