Tätä ruokaa voisi suunnitella tarjottavan vieraille esim. vappuna.
Bambun versojen tilalla voit käyttää keväällä uutta parsaa, laita se kypsymään kastikkeeseen jo heti alussa.
Katkaravut tulee laittaa kastikkeeseen aivan lopussa, jotta ne eivät sitkisty.
Ainekset noin 6:lle annosta
4-5
dl
jasmiiniriisiä
Kastike:
2
rkl
öljyä
½
purjosipulia
4
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1
tl
punapippuria
2
rkl
tummaa sokeria tai fariinisokeria
½
tl
suolaa
3-5
valkosipulinkynttä
1-2
rkl
mietoa currytahnaa
1
iso omena pieninä kuutioina
1
tlk
bambun versoja (n. 300 g)
400
g
katkarapuja (mieluiten isoja)
1-2
rkl
maissijauhoja
Ohje
Laita vesi kiehumaan ja keitä jasmiiniriisi yhtä aikaa, kun valmistat kastikkeen.
Kuullota kastiketta varten purjosipulisuikaleet öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehahtaa.
Suikaloi sillä aikaa omena ja lisää ne kastikkeeseen bambun versojen ja katkarapujen kanssa. Saosta kastike suurustejauhoilla. Tarkista maun voimakkuus mieleiseksi.