Jasmiiniriisiä ja katkarapukastiketta

Jasmiiniriisiä ja katkarapukastiketta

Tätä ruokaa voisi suunnitella tarjottavan vieraille esim. vappuna. Bambun versojen tilalla voit käyttää keväällä uutta parsaa, laita se kypsymään kastikkeeseen jo heti alussa. Katkaravut tulee laittaa kastikkeeseen aivan lopussa, jotta ne eivät sitkisty.

noin 6:lle
4-5dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
Kastike:
2rklöljyä
½purjosipulia
4dlvettä
1kanaliemikuutio
1tlpunapippuria
2rkltummaa sokeria tai fariinisokeria
½tlsuolaa
3-5valkosipulinkynttä
1-2rklmietoa currytahnaa
1iso omena pieninä kuutioina
1tlkbambun versoja (n. 300 g)
400gkatkarapuja (mieluiten isoja)
1-2rklmaissijauhoja

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan ja keitä Jasmiini Riisi yhtä aikaa, kun valmistat kastikkeen. Kuullota kastiketta varten purjosipulisuikaleet öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehahtaa. Suikaloi sillä aikaa omena ja lisää ne kastikkeeseen bambun versojen ja katkarapujen kanssa. Saosta kastike suurustejauhoilla. Tarkista maun voimakkuus mieleiseksi. Tarjoa keitetyn Myllyn Paras Jasmiini Riisin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Monen vuoden suosikki, johon palaan aina uudelleen.
Täyden kympin resepti! :)