Jäätelöannokset Cookies Suklaamurotikuilla

Jäätelöannokset Cookies Suklaamurotikuilla

Jäätelöannokseen sopivat hyvin juuri ne marjat, joita on parhaillaan saatavilla; mansikat, vadelmat, herukat, mustikat jne. Voit leipoa annokseen keksitikkuja tai pikkuleipiä, jotka tuovat itse tehdyn leiman annokseen. Vaniljajäätelö on varma valinta, muitakin makuyhdistelmiä kannattaa kokeilla.

noin 5:lle
Jäätelöannokset:
murustettuja Cookies Suklaatikkuja
appelsiini- tai aprikoosihilloa tmv.
viinirypäleitä, (ananas)kirsikoita, persikoita, papaijaa ja tähtihedelmää ja/tai marjoja: mansikoita, karpaloita jne.
(laktoositonta) vaniljajäätelöä
(laktoosittomia) suklaatikkuja
(suklaakastiketta)
Cookies Suklaatikut:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
½dlvahvaa kaakaojauhetta
100gsuklaata hienona rouheena

Valmistusohje

Jäätelöannokset: Pilko hedelmät. Kokoa annokset ohjeen järjestyksessä jäätelömaljoihin. Laita annosmaljoihin pohjalle murustettua Cookies Suklaamurotikkua, sen jälkeen hilloa ja hedelmäpaloja sekä vaniljajätskipalloja. Aseta lopuksi joka annokseen varovasti 2-3 Cookies Suklaatikkua pystyyn. Ole tarkkana etteivät tikut katkea. Voit halutessasi lisätä annokseen suklaakastiketta.

Cookies Suklaatikut: Sekoita sulaneeseen muro- tai kauramurotaikinaan kipossa käsin kaakaojauhe ja suklaarouhe. Leivo pyöritellen taikinasta pitkiä sormenpaksuisia tankoja. Voit paistaa tangot sellaisenaan tai kääntää ne kierteelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 min. Paistettaessa kannattaa olla hyvin tarkkana, että tikut eivät ole liian kauan uunissa ja pala.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Täällä on mahtavat reseptit! NAM! t.Janina