Italiansalaatti

Italiansalaatti

Italiansalaatti on pitkään ollut yksi suomalaisten eniten suosimista einessalaateista. 

Voit käyttää salaattiin tavallista Myllyn Paras Raketti Spagettia tai runsaskuituista Myllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia.

Salaatti on helppo valmistaa itse ja saat silloin säädeltyä kastikkeen koostumusta ja rasvaisuutta.

Tämä salaatti on kokeiltu ranskankermalla, voit halutessasi käyttää kevyt ranskankermaa tai vaihtoehtoisesti lisätä majoneesia, jos pidät sen mausta.

Kastikkeen määrä on makuasia, mutta nykytrendien mukainen raikkaampi salaatti syntyy melko pienillä määrillä kastikeaineksia.

n. 4:lle pääruoaksi tai 6-8:lle alkupalaksi tai muun ruoan kanssa
½lvettä
1tllihafondia tai 1 lihaliemikuutio
3porkkanaa (kuorittuna 150 g)
3dlMyllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia
tai Raketti Spagettia
200gherneitä (1 ps pakaste)
1omena, hapahko iso (n. 150 g)
1maustekurkku (100 g)
150gpalvikinkkua suikaleina
Kastike:
2-3dlranskankermaa
dlsitruunamajoneesia)
1-2rklomena- tai valkoviinietikkaa
1rklsokeria
1tlsuolaa
1/3tlhienonnettua valkopippuria
1tlrouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Laita vesi ja fondi kiehumaan kattilaan. Suikaloi porkkanat. Laita ne ja Raketti Spagetit kiehuvaan veteen ja anna kypsyä poreilevassa nesteessä 5 min. Lisää herneet joukkoon ja anna kuumentua niin, että vesi alkaa taas poreilla. Ota kattila pois liedeltä ja valuta aineksista vesi pois lävikössä, valuta päälle nopeasti hiukan kylmää vettä.

Suikaloi omena, maustekurkku ja palvikinkku. Laita nämä kaikki sekä kypsä Raketti Spagetti-porkkana-herneseos salaattikulhoon ja sekoita ainekset keskenään.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään, tarkista maku mieleiseksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mieluiten ainakin tunnin ajan.

Tarjoile sellaisenaan pääruokana esimerkiksi lounaaksi tai iltaruoaksi, tai tarjoile osana brunssia tai juhlapöydän antimia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)