Hillotorttu

Hillotorttu

"Tässä meitin perheen ja erityisesti isän suosikki leivonnainen. Eipä säily kauaa syömättä, joten kuvakin oli otettava muiden ollessa ulkona. Parhaiten menee kaupaksi, kun teen tortun omenasoseesta, kyseisessä ohjeessa käytetty puolukka-omenasosetta. Käyttää voi toki erilaisia hilloja ja soseita. Resepti on helppo ja nopea tehdä ja taatusti pidetty."

pyöreä piirakkavuoallinen
Pohja:
150gmargariinia
1kahvikuppisokeria
3kahvikuppiaMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1muna
Lisäksi:
3dlsosetta tai hilloa, esim. omenasosetta tai omenapuolukkahilloa

Valmistusohje

Valmista pohjataikina. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Nypi margariini ja kuivat aineet. Ota tästä muruseoksesta ⅓ erilleen ja säästä ne muruiksi piirakan päälle. Lisää loppuun 2/3 osaan taikinaa muna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä sosetta tai hilloa pohjataikinan päälle täytteeksi. Sirottele lopuksi murut päälle. Paista 200-asteessa n. 20-25 min, kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.

Resepti:
Päivi Sinisalo, Hyvinkää. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Ite tehyllä kirsikkahillolla täytin ja oli kyllä tosi mehukas paistos. Kiitos ohjeesta :)
Tosi hyvää. Teen sitä monesti.
Voiko pakastaa? Ajattelin kokeilla piirakantekoa :)
Kyllä piirakan voi pakastaa. terveisin Myllyn Paras kuluttajaneuvonta
Jep, minäki tätä monta kertaa oon tehny, millon milläki täytteellä, ilman munaa. Yleensä aina löytyy ainekset ja käy maidottomasta, munattomasta ja tarpeen tullen gluteenittomastakin!
Tää on hyvä kun on niin helppo ja lähes poikkeuksetta löytyy ainekset. Tosin teen ilman munaa. Appiukkokokelaskin tykkää.
Maukasta ja hyvää sekä raikasta, omenapuolukkahillosta täyte tekaistuna!
Oli tosi hyvää