Helpot munkit valmiista pullataikinasta

Munkkirinkilät
2 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min

Tee helpot munkit käyttämällä valmista pullataikinaa. Munkit ovat paiston jälkeen kuohkeita sekä pehmoisia ja yhdestä pullataikinasta valmistuu 6-8 munkkia. Hyvä rasva paistamiseen on rypsiöljy, joka kuumennetaan padassa 170-180 asteeseen. Paistamisessa on oltava tarkkana, ettei kuumaan öljyyn roisku yhtään vettä.

6-8 kpl
Munkkitaikina:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Pullataikina
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Pinnalle:
sokeria

Valmistusohje

  1. Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin 1 tunti

  2. Pyörittele taikinasta 6-8 munkkipalloa tai ota taikinasta donitsimuotilla paloja. Taikinaa ei tarvitse kaulia.

  3. Anna kohota liinan alla noin 1 tunti.

  4. Kuumenna rypsiöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Leipäpalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon. Varo, ettei rasva kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

  5. Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vieri viereen, käännä paiston puolivälissä esim. haarukoiden avulla. Paistoajaksi riittää muutama minuutti per puoli. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla suoraan lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele heti sokerissa. 

Katso myös, miten valmistat herkulliset pyöreät rahkamunkit ja hillomunkit!

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)