Greippi-muropiiraat

Greippi-muropiiraat
40 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Greippi on hieman harvemmin leivonnaisissa käytetty hedelmä, mutta se sopii hyvin makean murotaikinan ja mascarponejuuston kanssa.
  • Tässä taikina on paineltu pieniin vuokiin ja täyte on jaettu piiraiden sisään eli nämä piiraat paistetaan täytteineen.
  • Greippilohkot laitetaan piiraille vasta paiston jälkeen. Samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piirakan (voideltuun ja leivitettyyn piirakkavuokaan).
  • Tiesitkö, että greippi-hedelmä löydettiin vuonna 1750 Barbadokselta ja että nykyään greipin sanotaan olevan yksi "Barbadoksen seitsemästä ihmeestä."
  • Greippi sisältää paljon foolihappoa, C-vitamiinia ja flavonoideja. Jos et löydä kaupasta greippilohkoja säilykkeenä, voit tehdä itse marinoituja greippejä.
  • Kuori huolellisesti greipit ja lohko ne. Laita lohkot maustumaan sitruslikööriin, voit lisätä sokerivettä, jos greipeistä ei irtoa nestettä (riippuu niiden mehuisuudesta).
10 - 15 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
2-3tlkaakaojauhetta
Täyte:
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1tlkmascarponejuustoa (250 g)
½dlsokeria
2munaa
1prkgreippilohkoja (540/295 g)
TAI
2greippiä
2-3rklsitruslikööriä (+sokerivettä)

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kaakaojauhe sulaneen taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteentoista osaan ja taputtele palaset pienien silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille.

Valmista täyte sekoittamalla rahka, mascarpone, sokeri ja munat keskenään. Valuta greippilohkot ja paloittele puolet niistä. Jätä loput koristeluun. 

Jos et löydä kaupasta greippilohkoja säilykkeenä, voit tehdä itse marinoituja greippejä: Kuori huolellisesti greipit ja lohko ne. Laita lohkot maustumaan sitruslikööriin, voit lisätä sokerivettä, jos greipeistä ei irtoa nestettä (riippuu niiden mehuisuudesta).

Jaa täyte vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle. Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat greippilohkoilla.

VINKKI: Kokeile piiraisiin säilykeaprikoosia, -mangoa tai -persikkaa. Mikäli haluat piiraisiin pashan makua, lisää täytteeseen inkivääriä ja mantelilikööriä. Jos haluat piiraisiin vaalean pohjan, jätä kaakaojauhe pois. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihana piiras.