Ainekset 4:lle annosta

2
dl
kermaviiliä (tai ranskankermaa + pippurisekoitusta)
1
sipuli
(1
puristettu valkosipulinkynsi)
1
rkl
öljyä
500
g
jauhelihaa (vähärasvaista)
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
tuoretta (tai 1-2 tl kuivattua) oreganoa tai basilikaa
3-4
tomaattia
1-2
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä riisi voideltuun matalaan uunivuokaan. Lusikoi päälle kermaviili, tai jos olet mausteisemman ruoan ystävä, mausta ranskankerma pippurisekoituksella mieleiseksesi ja lisää se riisin joukkkoon.

  2. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli, lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

  3. Levitä jauhelihaseos riisin päälle ja nosta pinnalle paksuhkot tomaattiviipaleet. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunin keskiosassa n. 10 min.

  4. Tarjoa lisäkkeeksi vihreää salaattia tai porkkanoita.

VINKKI: Voit käyttää riisin tilalla kypsää makaronia.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.