Ainekset 8 - 10 annosta

Piiraspohjat:
Kypsälle pohjalle:
n.3
dl
herukkasurvosta
Täytevaahto:
1
tlk
vaahtoutuvaa kermaa (2½ dl, esim. Flora Vispi)
1
tlk
vaniljarahkaa (200 g)
1
tl
vaniljasokeria
2
Geisha-patukkaa
Koristeeksi:
herukoita terttuineen
herukan tai mintun lehtiä
1
Geisha-patukka pieninä paloina

Ohje

  1. Jaa sulanut taikina pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan.

  2. Paista pieniä piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 min  ja isoa piirasta n. 15-20 min alimmalla tasolla kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

  3. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja pienillä Geisha-patukan paloilla. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla.

  4. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja Geisha-patukan paloilla.

Tee leivokset pyöreisiin pieniin silikoni- tai foliopiirasvuokiin (halkaisija n. 7-8 cm), tai yhteen isoon piirasvuokaan (halkaisija n. 22-24 cm).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.