Geisha-Punaherukkaleivokset

Geisha-Punaherukkaleivokset
8 - 10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka
Piiraspohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle:
n.3dlherukkasurvosta
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa kermaa (2½ dl, esim. Flora Vispi)
1tlkvaniljarahkaa (200 g)
1tlvaniljasokeria
2Geisha-patukka
Koristeeksi:
herukoita terttuineen
herukan tai mintun lehtiä
1Geisha-patukka pieninä paloina

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 min (isoa piirasta n. 15-20 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja pienillä Geisha-patukan paloilla. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja Geisha-patukan paloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Vaikuttaa mielenkiintoiselta - kokeilen tulevana viikonloppuna!