Tämä on etelä-afrikkalaiseen tyyliin tehty mausteinen tomaattinen wokkiruoka, jonka voit valmistaa kesällä ulkona muurinpohjapannulla, kuten etelä-afrikkaiset tekevät isoissa ulkogrillipannuissa.

Tässä ruoassa ei tarvita kastiketta, koska maku tulee mausteista.

Etelä-afrikalle tyypillisen cheddarjuuston voit halutessasi vaihtaa vähärasvaiseen fetaan.

Ainekset 4:lle annosta

2
rkl
öljyä
n. 400
g
naudan, lampaan tai strutsin fileesuikaleita (maustamatonta)
15
cm
purjosipulia (n. 100 g)
1
tl
mustapippuria
1
tl
Afrikan mausteseosta tai paprikajauhetta
4
dl
tuoretomaattimurskaa tai 1 tlk tomaatteja liemessään
4
dl
vettä (osa voi olla punaviiniä)
200
g
cheddar, feta tms. juustoa
1-2
rkl
hienonnettua korianteria

Ohje

  1. Paista lihapalat ja suikaloitu purjo nopeasti öljyssä wokkipannussa tai isossa kasarissa. Lisää mausteet, murskatut tomaatit ja vesi. Jos käytät osaksi viiniä, lisää se vasta kypsymisen loppuvaiheessa.

  2. Kun neste kiehuu, lisää pasta ja anna kiehahtaa ja sen jälkeen kypsyä n. 7 min. Lisää lopuksi juustokuutiot ja silppua joukkoon tuoretta yrttiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.