Etelä-Afrikkalainen Pastawokki

Etelä-Afrikkalainen Pastawokki

Tämä on etelä-afrikkalaiseen tyyliin tehty mausteinen tomaattinen wokkiruoka, jonka voit valmistaa kesällä ulkona muurinpohjapannulla, kuten etelä-afrikkaiset tekevät isoissa ulkogrillipannuissa. Tässä ruoassa ei tarvita kastiketta, koska maku tulee mausteista ja pastasta. Kuitupitoisen makaronin tunnistaa siitä, että pakkaustietojen mukaan tuote sisältää yli 6 g kuitua/100 g tai että pussissa on Plus runsaasti kuitua –merkki. Käytä vähärasvaista lihaa, niin saat terveellisen ruoan. Etelä-afrikalle niin tyypillisen cheddarjuuston voi vaihtaa vähärasvaiseen fetaan.

4:lle
2rklöljyä
n.400gnaudan, lampaan tai strutsin fileesuikaleita (maustamatonta)
15cmpurjosipulia (n. 100 g)
1tlmustapippuria
1tlAfrikan mausteseosta tai paprikajauhetta
4dltuoretomaattimurskaa tai 1 tlk tomaatteja liemessään
4dlvettä (osa voi olla punaviiniä)
n.5dlMyllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa
200gcheddar, feta tms. juustoa
1-2rklhienonnettua korianteria

Valmistusohje

Paista lihapalat ja suikaloitu purjo nopeasti öljyssä wokkipannussa tai isossa kasarissa. Lisää mausteet, murskatut tomaatit ja vesi. Jos käytät osaksi viiniä, lisää se vasta kypsymisen loppuvaiheessa. Kun neste kiehuu, lisää pasta ja anna kiehahtaa ja sen jälkeen kypsyä n. 7 min. Lisää lopuksi juustokuutiot ja silppua joukkoon tuoretta yrttiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Muuten hyvä wokkiruoka, mutta en kyllä lisää korianteria millään tavalla.