Ainekset 10 kpl annosta

Täyte:
3
banaania (+sitruunamehua)
2
dl
kinuskikastiketta
150
g
suolapähkinöitä
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
sokeria
tomusokeria
tuoretta minttua

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. 

  2. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

  3. Viipaloi banaanit, ripottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kahvijauheella ja sokerilla.

  4. Laita pohjalle banaaniviipaleita, valuta päälle kinuskikastiketta, ripottele sekaan suolapähkinöitä sekä levitä raita kahvivaahtoa lusikalla. Taita kansi takaisin päälle. Ripottele pinnalle tomusokeria. Koristele mintunlehdin. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.