Ainekset 4 annosta

Taikina:
75
g
margariinia tai pullomargariinia
dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
1
keskikokoinen banaani
2
rkl
ranskankermaa
tl
vanilijasokeria
1-2
tl
kanelia tai inkivääriä
1
tl
leivinjauhetta
Vuoan pohjalle:
n.1
dl
fariini- tai ruskeaa sokeria
50
g
voita, margariinia tai juoksevaa margariinia
3
keskikokoista banaania

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Sipaise tasapohjainen pyöreä (halkaisija 22 cm) tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka rasvalla. Sekoita pehmeä rasva ja fariinisokeri keskenään ja levitä seos kakkuvuoan pohjalle. Leikkaa banaanit n. 1 cm:n viipaleiksi ja asettele ne seoksen päälle.
  2. Sekoita leivinjauhe ja mausteet vehnäjauhojen joukkoon kulhossa. Lisää haarukalla muussattu banaani ja ranskankerma jauhoseoksen sekaan. Vaahdota rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella ja lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää banaani- ja jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
  3. Levitä taikina banaaniviipaleiden päälle. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 35-45 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ennen kumoamista. Kopsauta pohjaan niin kakku irtoaa kauniisti vadille. Kakku maistuu lämpimänä esim. vaahdotetun ranskankerman tai jäätelön kera jälkiruoaksi tai seuraavana päivänä mehevänä kahvikakkuna.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.