Banaanikeikauskakku

Myllyn Paras
4:lle
Taikina:
75gmargariinia tai pullomargariinia
dlfariinisokeria
2kananmunaa
1keskikokoinen banaani
2rklranskankermaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlvanilijasokeria
1-2tlkanelia tai inkivääriä
1tlleivinjauhetta
Vuoan pohjalle:
n.1dlfariini- tai ruskeaa sokeria
50gvoita, margariinia tai juoksevaa margariinia
3keskikokoista banaania

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Sipaise tasapohjainen pyöreä (halkaisija 22 cm) tai
sydämenmuotoinen kakkuvuoka rasvalla. Sekoita pehmeä rasva ja fariinisokeri keskenään ja levitä
seos kakkuvuoan pohjalle. Leikkaa banaanit n. 1 cm:n viipaleiksi ja asettele ne
seoksen päälle.

Sekoita leivinjauhe ja mausteet vehnäjauhojen joukkoon kulhossa. Lisää haarukalla muussattu banaani ja ranskankerma jauhoseoksen sekaan.

Vaahdota rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella ja lisää
munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää banaani- ja jauhoseos vaahdon
joukkoon ja sekoita tasaiseksi lusikalla. Levitä taikina banaaniviipaleiden
päälle.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 35-45 minuuttia. Anna
kakun jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ennen kumoamista. Kopsauta pohjaan niin
kakku irtoaa kauniisti vadille.

Kakku maistuu lämpimänä esim. vaahdotetun ranskankerman tai
jäätelön kera jälkiruoaksi tai seuraavana päivänä mehevänä kahvikakkuna.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Minkäs kokoiseen sydänvuokaan tämän voisi tehdä? Olisi mukavaa taiteilla tuommoinen sulhaselle synttäriksi, mutta löytyy vain 1,5l vetoinen sydänvuoka.
Ohje löytyi vahingossa. Tein tyttären puolivuotissynttäreille tuollaisen, oli tosi hyvää ja kauppansa teki! :)
Aivan mahtavaa vaniljajäätelön kanssa!
Tein vain sen ananaksista. Eli pohjalle ananakset ei taikinaan, niin johan tulee namia. Käytin pojalle melkein 1,5 dl fariinisokeria. Terveisin Janne K. TRE 33100
Ihana makea herkku! Maistuu myös perheen pienille!
Ei ollut kaapissa fariinisokeria niin käytin tavallista mutta ihan hyvää tuli silti!Poikaystävä varsinkin piti kun sai omia leipomuksiani maistella