Vanha kunnon keikauskakku, mutta omenat korvataankin banaanilla. Toimii näinkin.

 

Ainekset annosta

100
g
sokeria
100
g
voita kuutioina
5
banaania parin sentin kolikoksi leikattuna
0,5
tl
hienoa merisuolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
500
g
voitaikinaa
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
tomusokeria
1
rkl
tummaa rommia tai bourbon-viskiä
0,5
tl
kanelia

Ohje

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Sulata sokeri ja voi pannulla matalassa lämmössä. Älä sekoita. Kun sokeri on sulanut, nosta lämpöä ja anna ainesten kuplia, kunnes väri muuttuu tummaksi.

Kaada karamelli läpimitaltaan 23-25 cm:n kakkuvuokaan ja levitä nopeasti vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Asettele banaanikolikot karamellipohjan päälle. Ripottele päälle suola ja raastettu appelsiinin kuori.

Kauli voitaikina jauhotetulla työtasolla niin että saat leikattua siitä pyöreän kannen, joka on reunoiltaan 3-4 cm leveämpi kuin vuoka.

Aseta taikina kanneksi ja taittele reunat vuoan sisään. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja kauniin ruskeaa. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä hetken. Kumoa piitakka keittiöpyyhettä apuna käyttäen leveälle lautaselle.

Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa. Mausta kerma rommilla (tai viskillä) ja kanelilla.

Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä rommikermavaahdon kera.

 

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.