Aurinkoinen Kookos-mangokakku

aurinkoinen kookos-mangokakku
irtopohjavuoallinen, halkaisija n. 24 cm
Pohja:
n.180gkaurakeksejä
75gsulatettua voita tai margariinia
½sitruunan raastettu kuori
1tlvaniljasokeria
tlkardemummaa)
Täyte:
2dlvaahtoutuvaa kermaa
1prksitruunarahkaa
n.3dlkookosmaitoa
3dlmaustamatonta jogurttia
2tlvaniljasokeria
n.1dlsokeria
n.2-3rklkuivattua ananasta
loraus sitruunamehua tai vettä
6liivatelehteä
1prkpersikka-päärynä-ananas-mango lastenruokasosetta tai muuta mieluista hedelmäsosetta esim. mango
1rkltomusokeria
1iso tuore mango tai säilykemangoa (osa koristeluun)
Koristeluun:
mangoa, persikkaa ja kiiviä viipaleina
viinirypäleitä
kookoshiutaleita
helmiäis-kakunkoristeita

Valmistusohje

Valmista ensin keksipohja: murskaa keksit karkeaksi murskaksi. Sulata rasva ja lisää joukkoon mausteet. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon keksinmurut ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin odottamaan.  Valmista täyte: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, kookosmaito ja jogurtti. Lisää sokerit ja halutessasi kuivatut ananaspalat. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne tilkkaan kuumaa sitruunamehua tai vettä. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista täytteen maku. Levitä keksipohjan päälle ensin tomusokerilla makeutettu hedelmäsose ja lisää päälle persikka- ja mangokuutioita. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten yön ajaksi. Koristele hyytynyt kakku mielesi mukaan hedelmillä ja kookoshiutaleilla. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

VINKKI: Mangon tilalla voi käyttää myös muita mieluisia hedelmiä esim. säilykeananasta, coctailhedelmiä jne.

Resepti:
Henna Pöllänen, Varkaus, ”Pääsiäisen ihanin leivonnainen” kilpailun 3. sija

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)