Amerikkalainen juustokakkupiirakka mustikoilla

Amerikkalainen juustokakku piirakkana mustikoilla
  • Yllä olevassa kuvassa kakku on tehty irtopohjavuokaan, mutta resepti onnistuu hyvin myös piirakkavuokaan.
  • Uutta kauramuropohjaa on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
  • Koristele piirakka tuoreilla marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.
1 piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Tuorejuustotäyte:
400gPhiladelphia- tai maustamatonta tuorejuustoa
2dlranskankermaa
dlsokeria
½dlmaissi- tai perunajauhoja
4munaa
½dlsitruunamehua
Päälle:
4dlsesongin marjoja: esim. mustikoita, vadelmia ja/tai herukoita

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

Anna jäähtyä ainakin 2 tuntia. Levitä tuoreet marjat kypsän piirakan päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)