Amerikkalainen juustokakkupiirakka mustikoilla

3 t , josta valmisteluaika 20 min
- Yllä olevassa kuvassa kakku on tehty irtopohjavuokaan, mutta resepti onnistuu hyvin myös piirakkavuokaan.
- Uutta kauramuropohjaa on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
- Koristele piirakka tuoreilla marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.
1 piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
Tuorejuustotäyte: | ||
400 | g | Philadelphia- tai maustamatonta tuorejuustoa |
2 | dl | ranskankermaa |
1½ | dl | sokeria |
½ | dl | maissi- tai perunajauhoja |
4 | munaa | |
½ | dl | sitruunamehua |
Päälle: | ||
4 | dl | sesongin marjoja: esim. mustikoita, vadelmia ja/tai herukoita |
Valmistusohje
- Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.
- Anna jäähtyä ainakin 2 tuntia. Levitä tuoreet marjat kypsän piirakan päälle.
Kommentoi reseptiä