Amerikkalainen juustokakku piirakkana mustikoilla

Amerikkalainen juustokakkupiirakka mustikoilla

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
3 h
  • Yllä olevassa kuvassa kakku on tehty irtopohjavuokaan, mutta resepti onnistuu hyvin myös piirakkavuokaan.
  • Uutta kauramuropohjaa on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
  • Koristele piirakka tuoreilla marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.

Ainekset 1 piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm annosta

Tuorejuustotäyte:
400
g
Philadelphia- tai maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
ranskankermaa
dl
sokeria
½
dl
maissi- tai perunajauhoja
4
munaa
½
dl
sitruunamehua
Päälle:
4
dl
sesongin marjoja: esim. mustikoita, vadelmia ja/tai herukoita

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä ainakin 2 tuntia. Levitä tuoreet marjat kypsän piirakan päälle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.