Wienerit kahdella täytteellä

Pulla-tyttö

Nyt on wienereiden leivonnasta tullut myös entistä helpompaa, sillä Myllyn Parhaan uutuustuotteen, voilla leivotun wienertaikinan avulla saat tehtyä helposti itse todella maukkaita wienereitä haluamillasi täytteillä! Itse tein tällä kertaa jouluisia omenakaneli-täytteisiä sekä perinteisen herkullisia vaniljavadelma-täytteisiä. Kauppojen kylmähyllyistä löytyy nyt myös sopivasti valmiit purkit vaniljakreemiä sekä kanelikreemiä.
 

Wienerit kahdella täytteellä

1 pkt Myllyn Paras wienertaikinaa

Valmista kanelikreemiä

Valmista vaniljakreemiä

Paistonkestävää omena-kanelimarmeladia

Paistonkestävää vadelmamarmeladia

Kananmuna voiteluun

Ota wienertaikinalevyt sulamaan noin 20 minuutin ajaksi leivinpaperoidulle pellille. Kun levyt ovat sulaneet, puolita ne.

Käännä neliöiden kulmat keskelle neliöitä ja paina ne tiukasti wienerin "pohjaosaan". Anna kohota liinan alla noin 40-50 minuuttia.

Voitele kohonneet wienerit kevyesti kananmunalla ja lisää päälle marmeladia ja kreemiä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes wienerit ovat kauniin kullanruskeita. 

Anna jäähtyä ja koristele vielä tomusokerilla. Nauti kahvin tai vaikkapa glögin kanssa! 

Meillä tästä tuli koko perheen uusi pakastetaikinasuosikki, ja varsinkin tuon jouluisen kanelikreemillä ja omenakanelimarmeladilla täytetyn wienerin otti lapsetkin omakseen.

Mukavaa alkavaa joulukuuta kaikille!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.