Vadelmamarenkijäätelö ja kookosmannavaahto

Vadelmamarenkijäätelö ja kookosmannavaahto

Jäätelö

4 dl kuohukermaa
1 purkki kondensoitua maitoa
200 g  tuoreita vadelmia 
marenkeja
Koristeluun tuoreita vadelmia ja marenkeja

Kaada kulhoon kuohukermat sekä kondensoitu maito ja vatkaa seos vaahdoksi. Lisää joukkoon vadrlmat ja vatkaa sen verran, että vadelmat hajoavat vaahdon sekaan. Lisää vielä haluamasi määrä murskattuja marenkeja ja sekoita hyvin. Laita kulhoon päälle kansi tai kelmua ja laita pakastimeen. Seosta ei tarvitse sekoitella pakastamisen aikana, mutta anna sen jähmettyä usean tunnin ajan, mieluiten yön yli.

Mannavaahto

5 dl maitoa
0,75 dl Myllyn Paras Mannasuurimoita
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (400ml) kookoskermaa

Laita kookoskermapurkki jääkaappiin niin, että se kylmenee kunnolla. Mielellään ainakin 6-8 h ajaksi. Kiehauta maito teflon-kattilassa ja lisää joukkoon mannaryynit vispilällä samalla sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä aika ajoin sekoittaen, noin kymmenisen minuuttia. Jäähdytä mannapuuro aivan kylmäksi. Avaa kookoskermapurkki, ja mikäli sisällössä on nestettä, valuta se pois. Lusikoi kova kookoskerma kulhoon ja vatkaa se vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri sekä kylmä mannapuuro ja vatkaa vielä hetki vaahtoa.

Ota jäätelöstä jäätelökauhalla palloja tai lusikoi sitä tarjoilukulhoihin. Laita päälle kookosmannavaahtoa sekä koristele tuoreilla vadelmilla ja marengeilla. Nauti!

Jäätelö ja mannavaahto

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.