Uudenvuoden piparisuklaaleivokset ja juustoiset suolapalat

Uudenvuoden piparisuklaaleivokset ja juustoiset suolapalat

Uutena vuotena on ihana nauttia jotain pikkuisen parempaa, ja omaan uuteen vuoteen läheisesti kuuluvat ainakin juustot. Juustoja on suolapalojen reseptissä käytetty hieman eri tavalla ja niistä tehtiin yhdessä lehtitaikinan kanssa herkullisia naposteltavia.

Jouluun taas kuuluu suklaat, ja näihin suklaaleivoksiin on hyvä hävittää mahdollisesti joulusta ylijääneet suklaat. Leivoksista tuli melkoisen makeita, joten pienikin pala riittää.

Piparisuklaaleivos

Piparisuklaaleivokset

200g voita

3dl sokeria

4 munaa

3 dl jauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1 dl kerma

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. 

Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Testaa levyn paksuus coctail-tikulla. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.

 

Täyte: 

200g piparisuklaata

250g mascarpone-juustoa

4 rkl tomusokeria

75g voita

 

Sulata suklaa matalalla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota keskenään pehmeä voi, tomusokeri ja mascarpone. Sekoita suklaa joukkoon.

Leikkaa jäähtnyt kakkulevy kahteen osaan. Levitä täyte toisen puolikkaan päälle ja nosta toinen puolikas täytteen päälle. Valmista kuorrute.

 

Kuorrute:

1 dl kermaa

150g piparisuklaata

1 rkl voita

 

Koristeeksi konvehteja

Kiehauta kerma kattilassa. Siirrä pois levyltä ja paloittele suklaa joukkoon, lisää joukkoon myös voi. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Levitä kuorrute kakun päälle. Rouhi konvehdeista sopivia paloja ja ripottele koristeeksi. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa tunnista muutamaan tuntiin. 

Leikkaa annospaloiksi, tarjoile ja nauti! Kakusta tuli tosiaan makeaa ja siinä on ihana piparkakun maku. Tästä tuli heti myös lasten suosikki!

Juustoiset suolapalat

Juustoiset suolapalat

 

1 pkt Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä

Erilaisia juustoja

1 muna

 

Sulata lehtitaikinalevyt. Ota niistä erilaisia kuvioita piparkakkumuoteilla. Itse vielä kaulitsin yli jääneet taikinat, jotta sain lisää suolapaloja. Juustoina minulla oli kova cheddar, chilijuusto, sinihomejuusto ja port salut-juusto. Laita kuvioiden keskelle pala jotain juustoa, voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Vaivatonta, nopeaa ja yksinkertaisesti todella hyvää, hävisivät itsenäisyyspäivämme tarjoilupöydästä hyvin nopeasti, myös lasten suihin!

 

Oikein ihanaa joulua ja hyvää uutta vuotta ihan jokaiselle!

 

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.