Täytetyt Halloween-paprikat

Täytetyt Halloween-paprikat

Halloweenina ruoan on tärkeää olla paitsi herkullista, myös mahdollisimman karmivan tai hurjan näköistä. Tässä ohje hurjan näköisiin täytettyihin paprikoihin, jotka maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin!

Täytetyt Halloween-paprikat
Neljä isoa punaista paprikaa
400 g jauhelihaa
2,5 dl keitettyä Myllyn Paras Pitkäriisiä
Pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
120 g smetanaa
100g valkosipulituorejuustoa (myös muut maut sopivat hyvin)
1 dl emmental-juustoraastetta
Suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan

Pese paprikat ja leikkaa niistä kannet irti. Älä heitä kansia pois. Koverra sisus tyhjäksi. Veistä terävällä pienellä veitsellä paprikoiden kylkiin pelottavat kasvot halloween-kurpitsojen tyyliin. 

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, yksi desilitra riittää, sillä riisi turpoaa keitettäessä ja keitettyä riisiä tarvitaan ohjeeseen 2,5 dl.

Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää joukkoon semtana, tuorejuusto ja mausteet sekä valmis riisi. Sekoita hyvin ja täytä paprikat täytteellä. Laita täyteyt paprikat esimerkiksi uunin kestävään korkeahkoreunaiseen astiaan, jotta paprikat voivat nojata reunoja vasten eivätkä kaadu. Paprikoiden kannet voi halutessaan laittaa vielä paprikahirviöille hatuiksi. Paista 200 asteessa noin 30-40minuuttia uunin tehosta riippuen. Paprikoiden tulee olla pehmeähköjä, mutta ne eivät saa tummua ja rypistyä uunissa liikaa.

Ei haittaa, jos täytettä paiston aikana valuu "kasvoista" ulos, se luo vain lisää kauhun tunnelmaa!

Hauskaa halloweenia kaikille!

Täytetyt Halloween-paprikatTäytetyt Halloween-paprikat

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.