Suolaiset pikkupiiraat kolmella täytevaihtoehdolla

Ruokainen suolainen piirakka

Syksyn pimetessä on ihana herkutella ruokaisilla suolaisilla piirakoilla. Lisää helppoutta piirakan tekemiseen saat Myllyn Parhaan valmistaikinoilla ja kokonsa ja mallinsa myötä nämä ovat helppoja herkkuja myös talven eväsretkille! Tein kolmea erilaista täytettä, jotta lähes jokaiselle olisi jotakin. Jokaista makua tuli kuusi pikkupiirakkaa tällä ohjeella.

Tätä varten ostin kaksi pakettia 500g lehtitaikinalevyjä, siitä jäi hieman yli, mutta jäljelle jäävästä taikinasta sai toki tehtyä sitten muutaman joulutortun!

 

Pikkupiirakat

 

2 pkt Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä

 

Ota yhdeksän taikinalevyä sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Puolita levyt. Piirakat voi tehdä minikokoisiin piirakkavuokiin tai isompiin muffinssivuokiin. Itselläni on minikakkupelti, jossa on tilaa kuudelle minikakulle ja leivosvuoka, jossa on kuusi tähden muotoista syvennystä. Käytin näitä, mutta minipiirakkavuoat, joissa halkaisija noin 10cm käyvät myös. Myös muffinssivuoka toimii varmasti, mutta silloin tarvitset pienempiä lehtitaikinalevyn palasia kuin puolikkaat.

 

Jauhelihatäyte, 6 pikkupiirakkaa

 

200g jauhelihaa

0,5dl kermaa

100g pekonisipulituorejuustoa

1 prk ananaspaloja

50g pakastepinaattia

Pieni kourallinen emmental-juustoraastetta

Mustapippuria ja suolaa

Päälle juustoraastetta

 

Paista jauheliha pannulla kypsäksi, mausta se suolalla ja mustapippurilla ja lisää joukkoon kerma, tuorejuustoa, ananaspalat, pinaatti ja emmental. Anna poreilla hetki, jotta juusto sulaa.

Voitele kuusi syvennystä/pikkuista piirakkavuokaa ja painele lehtitaikinalevyjen puolikkaat niiden pohjille ja reunoile. Jaa täyte taikinoiden päälle ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

 

Pekonitäyte, 6 pikkupiirakkaa

 

1 pkt pekonia

1/2 punainen paprika

100g punasipulikuutioita

1 dl kermaa

100g pekonisipulituorejuustoa

Mustapippuria ja valkosipulijauhetta

N. 40-50g parmesanmurua

Päälle juustoraastetta

 

Pilko pekonit ja paprikat, laita pannulle kypsymään sipulisilpun kanssa. Kun ne ovat kypsiä, kaada joukkoon kerma, tuorejuusto, mausteet ja parmesanmuru. keittele hetki. 

Painele voideltuihin vuokiin taas taikinalevyn puolikkaat, jaa täyte niihin ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

 

Kylmäsavulohitäyte, 6 pikkupiirakkaa

 

100 g kylmäsavulohta

100g pakastepinaattia

N. 10cm pätkä purjoa

N. 10cm pätkä kesäkurpitsaa

200g kylmäsavulohituorejuustoa

1dl kermaa

Mustapippuria ja valkosipulijauhetta

Päälle juustoraastetta

 

Pilko purjo ja kesäkurpitsa ja kuullottele niitä pannulla. Lisää joukkoon pakastepinaatit, kerma ja turoejuusto sekä mausteet ja keittele kunnes pinaatit ovat sulaneet. Silppua lohi ja laita joukkoon, sekoita ja ota pois pannulta.

Voitele pikkuvuoat, painele taikina niihin ja jaa täyte taikinoille. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Nämä piirakat olivat todella näppäriä iltapaloja koleaan syyspäivään ja saivat oman perheen ruokakritikoiltakin kiitosta! Ja lopuista levyistä voi toki tehdä joulutorttuja :)

Maistuvaa lokakuun loppua ja hauskaa tulevaa halloween-juhlaa!

Pikkupiiraat

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.