Raparperimansikkapiirakka valkosuklaamascarponemoussella

Raparperimansikkapiirakka valkosuklamascarponemoussella

Kesäkuussa tuoreet mansikat valtaavat jo kesäkattauksia, raparperit ovat parhaimmillaan ja pullakin maistuu kahvipöydissä.

Mitä jos yhdistettäisiinkin nämä kaikki maut kesäiseen kahvipöytään ja lisättäisiin vielä herkullinen valkosuklaamascarponemousse tähän kesäiseen piirakkaan? Mikäli kuulostaa siltä, että maistuisi, tätä Myllyn Parhaan pakastepullataikinaan tehtyä piirakkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Raparperimansikkapiirakka valkosuklaamascarponemoussella

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Pullataikinaa

Täyte
300 g raparperia paloiksi pilkottuna
300 g mansikoita
1,5 dl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja

Mousse
2 dl kuohukermaa
1 prk mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata

Päälle
tuoreita pilkottuja mansikoita

Ota pohja sulamaan noin tuntia ennen. Painele se voidellun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille. 

Puolita mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, kannattaa ne puolittaa hieman jäisinä. Pese, kuori ja pilko raparperipalat. Sekoita keskenään manikta, raparperit, hillosokeri ja perunajauhot ja kaada pohjan päälle. Jos käytät täytteeseen pakastemansikoita, kannattaa perunajauhoja laittaa hieman enemmän, kolmisen ruokalusikallista, sillä mansikat valuvat paiston aikana helposti. Paista 175 asteessa n.30min. Anna jäähtyä kunnolla.

Tee mousse. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Lisää vielä sulatettu, jäähtynyt valkosuklaa joukkoon. Levitä tasaisesti piirakan päälle ja pilko koristeeksi vielä tuoreita mansikoita.

Niin hyvää ja kaiken lisäksi melko vaivatonta herkkua!

Mukavaa kesän jatkoa!

Raparperimansikkapiirakka valkosuklamascarponemoussella

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.