Puolukkapiirakka pullapohjalla

Puolukkapiirakka pullapohjalla

Syksyn saapuessa alkavat puolukatkin hiljalleen kypsyä ja niitä onkin kiva hyödyntää leivonnassa. 

Puolukat toimivat hyvin myös pullataikinan seurassa, joten yhdistin ne ja tein Myllyn Parhaan pullataikinapohjaan puolukkapiirakan. Vielä ei metsässä ollut aivan kypsiä puolukoita, joten hyödynsin tässä pakastetta, mutta piakkoin saa piirakkaan täytteeksi jo metsän tuoreita marjoja!

Puolukkapiirakka pullapohjalla

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Pullataikina
200 g vaniljarahkaa
200 g kinuskituorejuustoa
2 kananmunaa
0,25-0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g puolukoita, pakaste tai tuore

Ota  pullataikina sulamaan huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista. Voitele piirakkavuoan pohja (halkaisija n. 22-24cm) ja painele pullataikina vuoan  pohjalle ja reunoille.

Laita rahka, tuorejuusto, munat ja sokerit kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon puolukat ja sekoita lusikalla ne rahkaseoksen joukkoon. Älä sekoita kovin paljoa, ettei marjojen rakenne hajoa. Kaada seos pullataikinan päälle tasaisesti.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Ei haittaa, jos täytteen keskiosa on hieman löysän oloinen uunista pois otettaessa, se jähmettyy kyllä jäähtyessään.

Jäähdytä piirakka ja nauti! 

Puolukkapiirakka pullapohjalla2
Kirpeä puolukka toimi hyvin muun täytteen kanssa, joka oli melko makea kinuskin ja vaniljan ansiosta. Jos kaipaat lisämakeutta, voi päälle aina hieman lorauttaa vaikka kinuskikastiketta, mutta toimii erinomaisesti ilmankin.

Mukavaa elokuun loppua, nautitaan kesästä vielä kun on hetki aikaa!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.