Pienet sitruunavalkosuklaamuffinssit

Pienet sitruunavalkosuklaamuffinssit

Pienet sitruunavalkosuklaamuffinssit ( n.25 kpl )

 

Ainekset: 

3 dl Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

100 g sulaa voita

1 raastettu sitruunan kuori

1 sitruunan mehu

2 munaa

200 g vaniljarahkaa

150 g valkosuklaata rouhittuna

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. 

Rouhi valkosuklaa.

Sulata ja jäähdytä voi ja sekoita sen joukkoon sitruunan kuoriraaste (muista pestä sitruuna hyvin enne raastamista!), rahka, sitruunamehu ja munat. Sekoita hyvin.

Lisää nestemäinen seos kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti. Lisää viimeisenä joukkoon valkosuklaarouhe ja sekoita.

 

Jaa taikina pieniin muffinssivuokiin, noin 2/3 vuoasta kannattaa korkeintaan täyttää, että jää sopivasti tilaa vielä kuorrutteelle.

Vuoat kannattaa myös laittaa esimerkiksi teräksiseen muffinssivuokaan, etteivät ne uunissa levahda. Paista 175 asteessa noin 18-20 minuttia kunnes saavat hieman väriä.

 

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa

200 g vaniljatuorejuustoa tai sitruunatuorejuustoa, riiippuen miten sitruunaisen päällisen haluat

200 g sitruunarahkaa

Strösseleitä/nonparelleja tms koristeeksi

 

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Laita kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet muffinssit kuorrutteella. Ripottele päälle koristeeksi haluamiasi strösseleitä, nonparelleja tai vaikkapa valkosuklaamuruja.

Nämä olivatkin ihan hitti lastemme mielestä! Muffinsseissa maistui sopivasti sitruuna, joka kuitenkin taittoi valkosuklaan makeutta.

 

 

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.