Mansikkavaniljaviinerit kahdella tavalla

Mansikkavaniljaviinerit

Tällä kertaa tein itse hieman pullamaisia mansikkavaniljaviinereitä, mutta saat helposti tehtyä herkulliset viinerit myös Myllyn Parhaan voitaikinalevyistä!

Mansikkavaniljaviinerit pullamaiseen tapaan

2,5 dl kylmää maitoa
50g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
8,5 dl vehnäjauhoja

Kaulimiseen 250g voita

Voiteluun halutessa munaa

Täyte

1dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
mansikoita

Lisää kylmään maitoon murennettu hiiva ja sekoita kunnes se sekoittuu hyvin maitoon. Lsiää sokeri, suola, kardemumma ja munat.  Lisää joukkoon vehnäjauhot desi kerrallaan. Taikinan ollessa valmiiksi vaivattu, laita se jääkaappiin noin 15 minuutiksi jäähtymään.

Kumoa se sitten hyvin jauhotetulle pöydälle ja kaulitse noin 30x40cm kokoiseksi levyksi. Viipaloi voiköntti ohuiksi viipaleiksi ja levitä taikinalevyn päälle. Älä levitä voiviipaleita aivan reunoille saakka vaan jätä ne ainakin viitisen senttiä reunoista.

Taittele sitten Levy kolmeen osaan, eli pituussuunnassa ensin toisesta päästä reuna käännetään noin puoliväliin levyä ja toisesta suunnasta samoin. Kauli taas levy noin 30x40 cm kokoiseksi ja käännä taas reunat levyn keskelle jne. Jatka kaulitsemis-kääntämis-tekniikalla noin neljä kertaa. Muista harjata ylimääräiset jauhot väleistä aina pois esim. pullasudilla.

Lopuksi levystä saa tulla noin 20cm x 30cm levy, josta leikkaat noin kahden sentin levyisiä suikaleita. Kieritä suikaleet päistä kierteille ja solmi löysäksi solmuksi, viinerin muotoon. Laita viinerit kohoamaan noin tunniksi, mielellään viileään, mutta huoneenlämpö sopii myös.

Valmista vaniljakreemi sekoittamalla ainesosat keskenään ja anna kreemin tukevoitua jääkaapissa n. 10min. 

Tee kohonneiden viinereiden keskelle sormella kolo ja lisää kreemiä jokaiselle. Viinerit voi voidella munalla, jolloin pinnasta tulee aavistuksen rapeampi sekä toki kiiltävämpi. Itse jätin munan tällä kertaa pois säilyttääkseni pehmeyden. Paista viinereitä 200 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes ovat kullanruskehtavia. Jäähdytä ja koristele viipaloiduilla mansikoilla.

Voitaikinaversiot mansikkavaniljaviinereistä

Myllyn Paras voitaikinalevyjä
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä

voiteluun munaa

päälle mansikoita

Helpomman version saat tehtyä samoilla täytteillä Myllyn Parhaan voitaikinalevyistä.

Sulata levyt ja leikkaa ne kahteen osaan. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi ja anna seoksen tulevoitua jääkaapissa kymmenisen minuuttia. Voitele munalla ja lisää jokaisen neliön keskelle vaniljakreemiä. Paista 225 asteessa noin 10-14 minuuttia, muista tarkkailla, etteivät pala. Lisää jäähtyneiden viinerien päälle viipaloidut mansikat.

Iloista ja erityisen lämmintä kesän jatkoa kaikille!

Mansikkavaniljaviinerit

Luen ja leivon mielelläni teidän ohjeitanne noudattaen.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.