Luumu-omenapiirakka

Luumu-omenapiirakka1

Elokuun makuihin kuuluvat kotimaiset omenat ja luumut, ja mikäs sen parempaa kuin yhdistää ne samaan piirakkaan! Tässä ohje helppoon ja herkulliseen loppukesän piirakkaan.

Luumu-omenapiirakka

1 pkt Myllyn Paras makea piirakkataikina
2 omenaa
2-3 isohkoa luumua
200g vaniljarahkaa
2 kananmunaa
1/2-1 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
kanelia

Ota pakastetaikina sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

Painele sulanut taikina piirakkavuoan(halkaisija 22-24cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat, poista siemenkota ja viipaloi omenat. Viipaloi luumut.

Sekoita keskenään vaniljarahka, kananmunat, vaniljasokeri ja sokeri.

Lado omena- ja luumuviipaleet piirakkapohjan päälle.

Sirottele kanelia  viipaleille ja levitä lopuksi vaniljarahkaseos viipaleiden päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

 

Makuparina luumu ja omena ovat toimivat ja makean luumun kaveriksi piirakkaan sopii kaikkein parhaiten hieman kirpeät omenat. 

Piirakka on helppo ja nopea tehdä ja se on mukava tehdä vaikkapa lasten kanssa yhdessä.

Hyvää alkusyksyä kaikille, jospa vielä joku lämminkin päivä saataisiin!

Luumu-omenapiirakka2

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.