Lehtikaali-pekonirisotto

Lehtikaali-pekonirisotto

Lehtikaali-pekonirisotto

Öljyä paistamiseen

140 g pekonia

120 g lehtikaalia

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

3 dl kermaa

mustapippuria

suolaa

1 dl juustoraastetta

 

2 rkl oliiviöljyä

40 g voita

3 dl Myllyn Paras riisi+ohraa

8 dl kasvislientä

Silppua pekonit, kuutioi sipuli sekä valkosipuli ja laita ne pannulle öljytilkkaan paistumaan. Huuhtele lehtikaali, kuivaa se ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Pekonien ja sipulien kypsyttyä jo hieman pannulla, heitä joukkoon lehtikaalit ja anna kypsyä pannulla hiljalleen niin kauan, että pekonit ovat varmasti kypsiä ja lehtikaalit alkaneet tummua ja "kutistua". Mausta mustapippurilla ja suolalla, kaada joukkoon kermat ja anna hautua hiljaisella lämmöllä.

Kiehauta kasvisliemi. Laita erilliseen kattilaan voi ja oliiviöljy. Kun voi on sulanut, kaada joukkoon riisi+ohra ja sekoittele, kunnes ne ovat hieman kuultavia. Lisää joukkoon kasvislientä 1 dl kerrallaan, kunnes se on imeytynyt riisi+ohraan ja lisää taas seuraava desi. Jatka näin, kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty ja riisi+ohra on kypsää.

Lisää juustoraaste lehtikaali-pekoni-seokseen ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Lisää seos riisi+ohran joukkoon ja sekoita hyvin. 

Herkullinen syyspäivän lämmin ateria on valmis!

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.