Kylmäsavulohipiirakka

Kylmäsavulohipiirakka

Tämä piirakka maistuu parhaalta raikkaan salaatin kaverina, tai vaikka kasvissosekeiton seurana kuten me sitä söimme! Mukavaa kevään jatkoa!

Pohja

100 g voita
1 dl  Myllyn Paras Kuidukas kolmen viljan leseseosta
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte

180 g kylmäsavulohta
6 aurinkokuivattua tomaattia
punasipuli
2 valkosipulin kynttä
3 munaa
2 dl ruokakermaa
1,5 dl juustoraastetta
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
sitruunapestoa
(1/2 tl suolaa)

Nypi pohjan pehmeä voi, jauho ja leseseos sekaisin. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohja ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia

Suikaloi punasipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna valkosipulit. Paista niitä miedolla lämmöllä öljyssä, kunnes sipulit pehmenevät. Suikaloi kylmäsavulohi.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma, juustoraaste, sitruunamehu ja mausteet. Jos kala on kovin suolaista, voi suolan jättää pois.

Levitä esipaistetun pohjan päälle ensin sipuli-aurinkokuivattu tomaatti-seos sekäsuikaloidut lohet ja levitä sitten niiden päälle muna-kerma-juustoraasteseos. Tiputtele viimeiseksi päälle sirtruunapestopisaroita ja laita uuniin alatasolle vielä 25-30 minuutin ajaksi paistumaan, kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin ruskeaa väriä.

Kylmäsavulohipiirakka

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.