Kermainen possupata riisillä

kermainen-possupata-riisillä

Tammikuussa olemme vihdoin saaneet nauttia hieman talvisemmista päivistä ja tänään olikin oikein kaunis ja aurinkoinen pakkaspäivä. Ulkoilun lomassa uunissa lähes itsekseen valmistuva pataruoka on oiva vaihtoehto päivän ateriaksi ja lämmittää mukavasti ulkoilijoita!

Kermainen possupata riisillä

Kermainen possupata riisillä

600g porsaan sisäfileetä
25g voita
3 rkl jauhoja
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
3 keskikokoista porkkanaa
n.1 dl hillosipuleita
1/2-1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1-1,5 rkl dijon-sinappia
1 2l kuohukermaa
125 g sulatejuustoa
200g ranskankermaa
Pata tarjoillaan Myllyn Paras Pitkäriisin kanssa

Kuutioi liha sopivan kokoisiksi palasiksi ja paista voissa pannulla paloille kaunis väri. Kiehauta vesi ja lihaliemikuutio kasarissa. Ripottele lihojen päälle jauhot ja kääntele vielä minuutin verran. Lisää joukkoon lihaliemi, anna kiehahtaa ja kaada lihat liemineen pataan. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää pataan suola, mustapippuria myllystä maun mukaan, dijon-sinappi, hillosipulit ja porkkanan palat. Laita padalle kansi päälle ja pata uuniin 150 asteeseen muhimaan.

Pata saa muhia uunissa ainakin kolme tuntia. Puolessa välissä kypsennystä lisää joukkoon kerma, sulatejuusto ja ranskankerma. 

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi, huuhtele ja nauti riisi lihapadan kanssa.

Mukavaa alkuvuotta!

Kermainen possupata riisillä

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.