Joulupullat

joulupullat

Joulupullat

200 g voita

5 dl täysmaitoa

2 pss kuivahiivaa

2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 tl suolaa

0,5 g sahramia

1 pötkylä eli n. 2rkl kardemummaa

1 muna

n. 14 dl Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

Täyte:

200 g vaniljatuorejuustoa 

300 g omenakanelimarmeladia

2 rasiaa, yht. 200g sokeroitua hedelmäsekoitusta/sukaatteja/appelsiininkuoripaloja (halutessaan voi jättää pois)

Voiteluun:

1 muna

Pinnalle:

raesokeria

Lisäksi viinerivuokia

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi, hieman kättä lämpimämmäksi. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita jauhoihin sokerit, suola, kardemumma ja sahrami. Lisää noin puoleen jauhoista kuivahiiva ja lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan joukkoon, vatkaa vispilällä hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähän kerrallaan loput jauhoista kädellä vaivaten. Voisula lisätään taikinaan loppuvaiheessa, kun jauhoja on lisättävänä vielä muutama desilitra. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta vedottomassa paikassa kunnes taikina on noin kaksinkertainen.

Kaada taikina sen noustua pöydälle ja vaivaa sitä hetken aikaa jauhotetulla alustalla. 

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli suorakaiteeksi. Levitä puolet tuorejuustosta ja puolet marmeladista ensimmäisen suorakaiteen päälle, ripottele päälle puolet valitsemistasi hedelmistä ja kääri tiukalle rullalle, Leikkaa noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja laita viinerivuokiin kohoamaan. Tee sama toiselle taikinapuolikkaalle.

Anna kohota noin 15 minuuttia, voitele munalla ja koristele raesokerilla ja paista 200 asteessa noin 12-14 minuuttia. Nauti ihanan jouluisista mauista!

Mukavaa joulun odotusta!

Joulupullat

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.