Ystävänpäivän vadelma-valkosuklaakakku

kakkupala

Helmikuun 14. päivänä juhlistetaan ystävää ja ystävyyttä. Ystävänpäivänä on mukava muistaa läheisiä ja ystäviä ihanilla herkuilla. Kutsu lähimmät ystäväsi herkuttelemaan tällä kakulla tai vie kakku työkavereiden yllätykseksi.

Tässä kakussa maistuvat ihanasti vadelman ja valkosuklaan makupari. Päällä olevat tuoreet marjat tuovat raikkautta valkosuklaakermavaahdon rinnalle. Valkosuklaa ja marjat on suosittu yhdistelmä. Tähän kakkuun voisi käyttää myös esimerkiksi mansikoita tai mustikoita, koska nekin sopivat erinomaisesti valkosuklaan kaveriksi.

Värjäsin tällä kertaa kakkupohjan elintarvikevärillä, joilla saakin helposti väriä niin kakkupohjaan kuin koristeisiinkin. Elintarvikevärin voi jättää myös halutessaan pois kakkupohjasta.

ystävänpäiväkakku

Vadelma-valkosuklaakakku

Pohja

3 kananmunaa (L-koko)

1 ½ dl sokeria

1 ½ dl Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauhoja

4 rkl maissitärkkelystä

(pinkkiä elintarvikeväriä)

 

Täyte

4 dl vispikermaa

150 g valkosuklaata

200 g vadelmamarmeladia

 

Kostutus

1 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

 

Koristeluun

250 g tuoreita vadelmia

paahdettuja kookoslastuja

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja maissitärkkelys. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita samalla joukkoon halutessasi pinkkiä elintarvikeväriä. Sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada öljyttyyn noin 22 cm kakkuvuokaan.

Paista kakkupohjaa uunissa 160-170 asteessa noin 25 minuutin ajan, kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa valmis kakkupohja leivinliinan päälle heti paiston jälkeen ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.

vaihekuvat

Valmista täyte jo hyvissä ajoin. Kuumenna kattilassa 1 dl vispikermaa ja pilko kuuman kerman joukkoon valkosuklaa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoittele niin, että suklaa sulaa. Lisää lopuksi loput vispikermat ja kaada seos kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin vähintään tunnin ajaksi.

Vatkaa jäähtynyt valkosuklaakerma vaahdoksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään.

Laita irtopohjavuoan reunus tai kakkureunus tarjoiluastialle ja täytä kakku siihen. Laita ensimmäinen kakkupohjakerros reunuksen sisään ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle kerros vadelmamarmeladia sekä noin puolet valkosuklaakermasta. Levitä toisen kerroksen leikkuupinnalle myös marmeladia ja nosta kakkupohjakerros täytteen päälle.  Kostuta kakkupohja vielä päältä ja anna kakun olla jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan ennen koristelua.

Poista  reunus kakun ympäriltä ja levitä vielä loput valkosuklaakermat veitsellä tai pursottamalla kakun reunoille. Koriste tuoreilla vadelmilla ja kookoslastuilla.

Vinkki! Kakkupohjan kypsyyttä voit kokeilla cocktailtikulla. Paina tikku kakkupohjan keskelle ja nosta pois. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, niin kakkupohja on kypsä. Jos tikkuun tarttuu vielä märkää taikinaa, niin  jatka paistamista viiden minuutin jaksoissa, kunnes kakkupohja on kypsä.

Vinkki! Leivoin kakun sydämenmuotoon, mutta ihan hyvin kakun voi valmistaa myös pyöreään vuokaan. Jos paistat kakkupohjan pienessä vuoassa, voit leikata kakkupohjan kolmeen osaan. Jos teet hieman suuremmassa vuoassa, niin silloin yksi täytekerros riittää kuten kuvassa.

vaihe

ystävänpäiväkakku

kakkupala

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.