Waldorfin salaatti ja juustotikut

Waldorfin salaatti ja juustotikut

Waldorfin salaatti sopii erinomaisesti myös kesäjuhlien tarjoilupöytään. Salaattia on tavattu pitää enemmän joulupöydän herkkuna, mutta mikään ei estä tarjoamasta tätä raikasta salaattia myös kesän herkkupöydissä. Salaatissa on mukava purutuntuma, kun se koostuu pääosin rapeista raaka-aineista. Tämä salaatti on myös hyvin kauniin näköinen, kun sen kasaa isolle tarjoilulautaselle. Jääsalaatista saat tehtyä kauniin kranssin waldorfin salaatin ympärille. Minä lisäsin vielä herneenversoja lisäkoristeeksi tarjoilulautaselle.  

Salaatin rinnalle tein Myllyn Paras voitaikinalevyistä juustotikut. Nämä ovat helppoja valmistaa vaikka salaattibuffettiin tarjolle. Voit maustaa juustotikkuja myös esimerkiksi valkosipulilla ja erilaisilla yrteillä. Juustotikkuja saat valmistettua nopeasti isommankin erän.

Waldorfin salaatti ja juustotikut

Waldorfin salaatti

(noin 4-6 henkilölle)

250 g omenaa
150 g viinirypäleitä
200 g lehtisellerin vartta
80 g saksanpähkinöitä
1 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
¾ dl majoneesia
1 rkl makeaa sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
Jääsalaattia, herneenversoja

Pilko omenat, viinirypäleet sekä lehtiselleri. Rouhi saksanpähkinät rouheiksi paloiksi. Valmista kastike sekoittamalla ranskankerma tai kermaviili sekä majoneesi, sinappi ja sitruunamehu keskenään. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kulhossa omenat, viinirypäleet, lehtiselleri sekä pähkinät. Voit ottaa osan pähkinöistä sivuun salaatin koristelua varten.  Sekoita salaatin joukkoon vielä kastike.

Revi jääsalaatista kranssi salaattiastialle. Kaada salaatti keskelle ja koristele vielä halutessasi herneenversoilla. Ripottele vielä lopuksi salaatin päälle erilleen otetut pähkinät.

Juustotikut

(15 kpl)

500 g  voitaikinalevyjä
1 kananmuna
150 g juustoraastetta
¼ dl tuoretta persiljaa

Ota voitaikinalevyt sulamaan noin 30 minuuttia ennen valmistamista. Riko kananmuna lasiin ja sekoita haarukalla tasaiseksi. Voitele voitaikinalevyt kananmunalla, pullasutia apuna käyttäen. Ripottele päälle juustoraaste. Hienonna persilja ja ripottele se vielä juuston päälle. Painele täyte levyjen pintaan kiinni.

Leikkaa levyt kolmeen pitkään osaan. Käännä päistä juustotikut kierteelle ja nosta leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuutin ajan tai kunnes juustotikut ovat kypsiä.

Waldorfin salaatti ja juustotikut

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.