Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

Monet hieman vieroksuvat vegaanisten leivonnaisten leipomista, koska pelkäävät niiden vaativan erikoisia raaka-aineita. Monella on myös pelko, että eläinkunnantuotteita korvaavat tuotteet maistuvat jotenkin poikkeavilta valmiissa leivonnaisessa. Nämä pelot ovat nykyaikana täysin turhia.

Tällä kertaa valmistin vegaanisen täytteen maidottomasta suklaasta ja kauravispistä. Pohjana toimii kaakaokakkupohja. Kaiken lisäksi pohja ja täyte valmistuu nopeasti ja helposti. Kokonaisuudessaan aktiivista valmistusaikaa menee alle puolituntia.

Tästä pienestä kakusta riittää noin viidelle tai kuudelle henkilölle, vieläpä ihan mukavan kokoinen kakkupala. Kurkkaa resepti alta ja yllätä vegaanisella ruokavaliolla oleva ystäväsi tai leivo kakku itsellesi. Kannattaa muistaa, ettei vegaanisia leivonnaisia leivottaessa välttämättä tarvitse edes olla vegaani. Vegaaniset leivonnaiset sopivat moneen muuhunkin erityisruokavalioon.

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

Pohja:

1 ½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 rkl öljyä
1 dl kaurajuomaa

Täyte:

150 g tummaa suklaata (maidoton)
2 ½ dl kauravispiä
3 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Mittaa kaikki pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita toisessa kulhossa öljy ja kaurajuoma. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pingota noin 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, öljyä vuoan reuna ylös asti ja kaada pohjataikina vuokaan.  Paista 175 asteessa noin 12-15 minuutin ajan.

Anna valmiin pohjan jäähtyä. Irrota sen jälkeen pohja vuoasta ja siirrä pohja varovasti tarjoiluastialle. Tomusokeroi valmiiksi öljytty irtopohjavuoan reuna ja laita se pohjan ympärille tarjoiluastialle. Nosta tarjoiluastia sivuun täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla. Vatkaa kauravispi vaahdoksi yhdessä sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Ota valmiista vaahdosta noin kolme desilitraa vaahtoa erilleen ja lisää lopun vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt sulatettu suklaa. Vatkaa suklaavaahto tasaiseksi mousseksi ja levitä suklaamousse pohjan päälle vuokaan. Lusikoi lopuksi erilleen otettu vaahto suklaakerroksen päälle ja nosta kakku jääkaappiin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Koristele kakku halutessasi ennen tarjoilua suklaakoristeilla tai esimerkiksi syötävillä kukilla.

Vinkki! Muista aina tarkistaa, että kaikki käyttämäsi raaka-aineet ovat vegaanisia.

Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.