Vaniljainen kaura-riisivanukas ja marjakiisseli

vaniljainen puurovanukas

Tämä vaniljainen vanukasherkku sopii erinomaisesti välipalaksi. Se valmistuu helposti uudesta Angry Birds Hatchlings Kaura-Riisipuurosta, joka on runsas kuituinen hiutaleseos. Tämä vaniljainen vanukas on kuitupitoisempi kuin perinteinen riisivanukas. Vaniljan maku tulee vanukkaaseen aidosta vaniljatangosta.

Voit keittää kaura-riisivanukkaan rinnalle marjakiisselin, joka toimii hyvänä lisänä puurovanukkaalle. Minä kasasin annokset jälkiruokakulhoihin. Laitoin kulhon pohjalle hieman vadelmakiisseliä ja puuroa kiisselin päälle. Viimeistelin annoksen vielä vadelmakiisselillä, niin sain kauniin värisen ja herkullisen makuisen pinnan tälle puurovanukkaalle. Tämä välipala on parhaimmillaan heti tuoreeltaan.

Vaniljainen puurovanukas

Vaniljainen kaura-riisivanukas

2-3 annosta

3 dl maitoa

2 dl vispikermaa

1 vaniljatanko

3-4 rkl sokeria

1 1/2 dl Angry Birds Hatchlings Kaura-Riisipuurohiutaleita 

Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito ja yksi desilitra kermaa. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin ja raaputa vaniljatangon sisältä veitsellä vaniljatangon siemenet. Lisää siemenet ja vaniljatangon palat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

Kun seos kiehuu, ota varovasti vaniljatanko pois nesteen joukosta. Lisää kiehuvaan nesteeseen kaura-riisipuurohiutaleet. Keitä sekoitellen miedolla lämmöllä noin 4-5 minuutin ajan. Jäähdytä puuro sen jälkeen huoneenlämpöiseksi.

Kun puuro on huoneenlämpöistä, vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele kermavaahto jäähtyneen puuron joukkoon. Nosta valmis vaniljainen kaura-riisivanukas jääkaappiin ja tarjoile yhdessä marjakiisselin kanssa.

 

Marjakiisseli

½ l vettä

1 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

300 g pakastemarjoja

Ota vesimäärästä eroon puoli desilitraa. Kaada loput vedet kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita erikseen otettuun vesimäärään perunajauhot ja sekoita seos tasaiseksi.

Kaada perunajauhoseos ohuena nauhana kiehuvan veden joukkoon, koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa ja laita levy pois päältä. Lisää lopuksi pakastemarjat joukkoon kevyesti sekoitellen.

Tarjoile vaniljainen kaura-riisivanukas marjakiisselin kanssa heti tuoreeltaan.

Vaniljainen puurovanukas

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.