Uunilohta ohralisäkkeellä

Uunilohta ohralisäkkeellä

Uunilohi on meidän perheen yksi suosikkiruoka kaikista olemassa olevista kotiruoista. Se on takuuvarma ruoka, joka maistuu jokaiselle. Yleensä meillä kolmen lapsen perheessä yksi ei tykkää tästä ja toinen tuosta. Uunilohi on kuitenkin se varma ruoka, joka saa kaikki syömään iloisina ruokapöydän ääreen.

Muistan uunilohen myös omasta lapsuudestani. Äitini valmisti usein viikonloppuisin uunilohta ja vielä nimenomaan kermakastikkeessa. Yleensä lohen kanssa meillä on tarjolla riisiä ja salaattia. Tällä kertaa kokeilinkin vaihteeksi riisin tilalla ohraa. Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita, joista valmistin aikaisemmin lisäkkeen myös lihapadalle. Ohran käyttö lisäkkeenä ei varmasti jää näihin kertoihin. Tulin jo miettineeksi ruokaa valmistaessani, että ohraa voisi käyttää myös ruokaisan salaatin pohjana. Olen käyttänyt juhlaviin salaatteihin pastaa, perunaa ja couscousia, joten ohra voisi olla seuraava kokeiltava salaattipohja tämän kesän juhliin.

Ohralisäke valmistuu uunilohen kanssa yhtä nopeasti, joten saat valmistettua koko ruoan noin 30 minuutissa alusta loppuun. Kastike valmistuu uunissa lohen kanssa ja ohran kypsyessä voit valmistaa vaikka salaatin ruoan kanssa syötäväksi.

Uunilohta ohralisäkkeellä

Uunilohi kermakastikkeessa ohralisäkkeellä

Uunilohi

950 g lohifilettä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ dl vettä

Ohralisäke

1 litra vettä
½ tl suolaa
2 ½ dl Myllyn Paras esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

Kermakastike

4 dl ruokakermaa
4 rkl tuoretta tilliä
1/3 tl suolaa

(sitruunaa ja tuoretta tilliä)

Pyyhi lohifile talouspaperilla ja laita se uunin kestävään vuokaa. Poista kalasta mahdolliset ruodot. Mausta kala suolalla ja valkopippurilla. Kaada kalan ympärille vesi ja nosta uuniin 150 asteeseen noin 20 minuutin ajaksi.

Uunilohta ohralisäkkeellä

Valmista ohralisäke kalan kypsyessä. Kuumenna litra vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvan veden joukkoon suola ja ohrasuurimot. Keitä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Kun ohra on kypsynyt, kaada ohrasuurimot siivilään ja huuhtele vedellä. Kaada ohra huuhtelun ja valuttamisen jälkeen takaisin kattilaan tai suoraan tarjoiluastiaan.

Sekoita mitta-astiassa kerma, suola ja puolet pieneksi silputusta tillistä. Kaada kermakastike lohen ympärille. Nosta vuoka vielä takaisin uuniin noin 5-10 minuutin ajaksi, jotta kermakastike lämpenee. Ripottele loput tillit lohen päälle paistamisen jälkeen.

Tarjoile uunilohi yhdessä ohralisäkkeen kanssa. Koristele kala tillillä ja sitruunoilla.

Uunilohta ohralisäkkeellä

Uunilohta ohralisäkkeellä

Uunilohta ohralisäkkeellä

Nam ,täytyy kokeilla.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.