Raparperisalsa ja herkulliset kanatortillat

Raparperisalsa6

Kesäinen tortilla-ateria valmistuu Myllyn Paras OATGOODS Kauratortilloista ja ihanasta raparperisalsasta. Tein lisäksi vielä vihreän avokadosalsan, joka sopii täydellisesti makumaailmaan.

Raparperi on hyvä ryöpätä kuumassa vedessä, jotta se on sopivan pehmeä salsan joukossa. Ryöppääminen ei ole vaikeaa. Paloiksi pilkottu raparperi käytetään noin puolen minuutin ajan kiehuvassa vedessä, josta se siirretään jäiseen veteen, jotta kypsyminen keskeytyy. Näin saat pehmennettyä raparperia juuri sopivasti.  

Kokeile raikasta ja kesäistä raparperisalsaa tortillojen täytteenä, tai vaikka quesadillan ja nachojen dippinä. 

Raparperisalsa ja herkulliset kanatortillat

(4 kpl)

4 kpl Myllyn Paras OATGOODS Kauratortillaa

200 g kypsää broileria

 

Raparperisalsa:

120 g raparperia

2 tomaattia

1 mieto chili

1 kevätsipuli

½ lime

3 rkl tuoretta korianteria

1/3 tl savusuolaa

1/3 tl hienoksi rouhittua mustapippuria

 

Vihreä avokadosalsa:

1 avokado

½ lime

3 rkl tuoretta korianteria

1/3 tl suolaa

1/3 tl hienoksi rouhittua mustapippuria

Valmista ensin raparperisalsa huuhtelemalla raparperit ja halkaisemalla ne pitkittäin puoliksi. Pilko raparperit sen jälkeen pieniksi paloiksi. Kiehauta kattilassa noin 3 dl vettä. Mittaa erilliseen kulhoon kaksi desilitraa todella kylmää vettä ja lisää siihen muutama jääpala. Laita pilkotut raparperit kiehuvaan veteen noin 30 sekunnin ajaksi. Siivilöi sen jälkeen raparperit ja nosta ne jäiseen veteen vielä 30 sekunnin ajaksi. Siivilöi kylmä vesi ja poista jääpalat.

Pilko tomaatit pieneksi, samoin chili ja kevätsipuli. Nosta ne kulhoon yhdessä raparperien kanssa.  Purista joukkoon puolikkaan limen mehu sekä hienonnettu tuore korianteri, savusuola ja mustapippuri. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa oman maun mukaan vielä suolaa ja mustapippuria.

Valmista seuraavaksi avokadosalsa. Leikkaa avokado puoliksi ja irrota puolikkaat toisistaan. Poista avokadon siemen. Irrota avokado lusikalla kuoresta ja pilko paloiksi. Purista joukkoon limemehu ja hienonnettu tuore korianteri sekä suola ja mustapippuri. Sekoita, maista ja tarvittaessa lisää suolaa ja mustapippuria.

Levitä lämpimälle tortillalle kypsää broileria, raparperisalsaa sekä vihreää avokadosalsaa. Jos haluat herkutella tortillat lämpiminä, lämmitä silloin tortilla yhdessä broilerin kanssa ja lisää päälle tuoreet salsat. Halutessasi voit lisätä täytteiden päälle vielä ranskankermaa tai vaikka juustoraastetta.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.