Nacho-annokset ananaksen kuoressa

Ananassalsa

Ananas on todella monikäyttöinen hedelmä. Se sopii sekä makeisiin että suolaisiin resepteihin. Tällä kertaa ananaksen hedelmälihaa käytetään pico de gallo-salsassa eli tuoreessa salsassa, joka sopii täydellisesti meksikolaistyyppisiin resepteihin. Kuori hyödynnetään nacho-annoksen annosmaljana, mutta se sopisi hyvin myös pelkän salsan tarjoilukulhoksi.

Voit käyttää ananasta sisältävän salsan kanssa joko Myllyn Paras Kaura Tortilla Chips-maissilastuja tai Myllyn Paras Pehmeä Kauratortillasta itse tehtyjä nachoja. Molemmat ovat ihanan rapeita ja maistuvia. Tähän annokseen riittää puolikas paketillinen Kauratortilloita, joten tähän voi käyttää vaikka aikaisemmalta ruokahetkeltä ylijääneet tortillat. Suosittelen kuitenkin tekemään koko paketin kerralla, koska nämä maistuvat erinomaisesti ihan sellaisenaankin, vaikka salsaan kastettuina.

Annokset kannattaa kasata ananaksen kuoreen vasta juuri ennen tarjoilua. Maissilastut voi kuumentaa ennen annosten kasaamista, jolloin ananaksen kuorta ei tarvitse laittaa uuniin. Jos käytät broileria ja juustokastiketta, niin kuumenna nekin jo valmiiksi. Annokset voi tarjoilla myös kylminä, jolloin myös nachot voi valmistaa jo hyvissä ajoin valmiiksi esimeriksi ranskankerman kanssa.

Katso alta tarkempi resepti ja vaihekuvat tähän herkulliseen illanistujaisherkkuun!

 

Nacho-annokset ananaksen kuoressa

ja pico de gallo ananaksesta

(2 annosta)

 

1 tuore ananas

200 g tomaattia

½ pieni punasipuli

½ chili

1 valkosipulinkynsi
1 ruukku korianteria

1 rkl limemehua

suolaa

mustapippuria

150 g Myllyn Paras Kaura Tortilla Chips

tai

½ pkt Myllyn Paras Pehmeä Kauratortillaa

 

Lisäksi:

kypsää broileria, juustokastiketta, kevätsipulia ja ranskakermaa

Puolita ananas varovasti, jotta saat lehdet pysymään kiinni hedelmässä. Leikkaa viillot ensin ananaksen keskellä olevan kovan osan sivuun, mutta ole tarkkana, että kuori pysyy ehjänä. Leikkaa viillot kuoren mukaisesti ja kaavi lusikalla ananaksen hedelmäliha pois kuoresta, keskiosan molemmin puolin. Leikkaa keskellä oleva kova osa pois ja kaavi vielä sen alta hedelmäliha pois. Tee sama molemmille puolikkaille. Nosta kuoret kylmään.

Valmista tuoresalsa pilkkomalla tomaatit, noin 150 grammaa ananasta ja punasipuli pieniksi paloiksi. Poista chilistä sisältä siemenet, jos et halua salsasta tulista. Pilko chili, valkosipuli sekä korianteri pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää joukkoon limemehu. Mausta vielä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Myllyn Paras Pehmeä Kauratortillasta tehdyt kauralastut:

Nosta tortillat pinossa leikkuulaudalle. Leikkaa vastakkaisilta sivuilta siivut pois ja leikkaa sekä keskiosa sekä sivuilta leikatut osat kolmioiksi. Voit ottaa mallia alla olevasta kuvasta. Levitä palat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä uunissa 175 asteessa kolmen minuutin jaksoissa noin yhdeksän minuutin ajan, välissä lastuja käännellen. Tarkkaile paistotulosta, jotta kauralastut eivät paahdu liikaa.

 

Myllyn Paras Kaura Tortilla chipsien lämmitys:

Levitä maissilastut leivinpaperin päälle uunipellille. Lämmitä niitä 175 asteisessa uunissa muutamien minuuttien ajan, kunnes ne ovat lämpimiä.

Jos haluat käyttää salsan lisäksi myös broileria ja juustokastiketta, niin lämmitä pieneksi pilkottu broileri uunissa yhdessä lastujen kanssa tai paistinpannulla. Lämmitä juustokastike mikroaaltouunissa tai kattilassa.

Annosten kasaus:

Kaada kaikki neste pois ananaksen puolikkaista. Voit jopa kuivata kuoria sisäpinnalta talouspaperilla.

Levitä muutamat lämpimät lastut ananaskulhon pohjalle. Lusikoi päälle tuoresalsaa ja pilkottua kypsää broileria. Tee kerroksia sen verran kuin astiaan mahtuu. Lusikoi lopuksi päälle salsaa ja halutessasi myös juustokastiketta. Koristele esimerkiksi kevätsipulilla tai korianterilla ja ranskankermalla.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.