Manteliset Runebergin päivän vohvelit

Vohvelit

Nämä vohvelit ovat hieman tavallisista vohveleista poikkeavia, sillä näiden makumaailman lähtökohtana oli Runebergin päivän perinneleivos. Maku on hyvin samanlainen kuin runebergintortuissa, koska tässä reseptissä on käytetty runebergintortuista tuttuja korppujauhoja ja jauhettua mantelia. Lisäksi taikinan voi halutessaan maustaa vaikka pienellä määrällä punssia tai mantelilikööriä. Liköörin tai punssin voi toki korvata myös muutamalla tipalla karvasmanteliaromia.

Nämä rapeat vohvelit voit paistaa perinteisinä pyöreinä vohveleina tai kuvien mukaan paksumpina versioina. Tarjoile vohvelit vaikka marjahillon ja sokerikuorrutteen kanssa, tai lusikoi hillon seuraksi kermavaahtoa juuri paistetun vohvelin päälle.

Manteliset Runebergin päivän vohvelit

 

Vohvelitaikina

2 ½ dl Myllyn Paras Puolikarkea Emännän Vehnäjauhoja

½ dl Myllyn Paras Korppujauhoja
½ dl jauhettua mantelia

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 ½ dl maitoa

150 g voita

2 kananmunaa

(2 rkl punssia tai mantelilikööriä)

 

Tarjoiluun

hilloa

sokerikuorrutetta

kermavaahtoa

Sekoita vehnäjauhot, korppujauhot, jauhettu manteli, sokeri, leivinjauhe sekä ripaus suolaa keskenään. Mittaa maito ja voi pieninä paloina kattilaan ja kuumenna seosta sen verran, että voi sulaa joukkoon. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja lisää myös kaksi kananmunaa. Mittaa halutessasi myös mantelilikööriä taikinan joukkoon makua tuomaan. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.

Paista vohvelit vohveliraudan ohjeen mukaisesti joko pyöreinä ja ohuina vohveleina tai sitten tällaisina hieman paksumpina vohveleina.

Koristele vohvelit esimerkiksi runebergintortuista tutuilla sokerikuorrutteella ja hillolla. Voit lusikoida myös vielä hieman kermavaahtoa vohveleiden päälle.

Hyvä idea

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.