Manteli-kinuskileivokset

Manteli-kinuskileivokset

Nämä helpot ja herkulliset manteli-kinuskileivokset valmistuvat nopeasti. Tarvitse näitä varten Myllyn Paras Lehtevä Kaurataikinalevyjä ja täytettä varten vain kermaa sekä fariinisokeria. Fariinisokeri antaa täytteelle herkullisen kinuskisen maun. Leivonnaisten päälle ripotellaan vielä mantelilastuja.

Nämä leivokset voisi tarjoilla loppuvuoden juhlissa niin itsenäisyyspäivänä kuin erilaisissa joulujuhlissa. Nämä sopisivat myös helppoutensa, nopeutensa sekä herkullisuutensa puolesta myyntiin vaikka erilaisiin varainhankinta kahviloihin.

Jos haluat lisätä näihin vielä hieman jouluista makua, niin lisää pieni määrä piparkakkumaustetta täytteen joukkoon. Katso alta resepti ja leivon nämä leivokset tarjolle kahvitilaisuuteen.

Manteli-kinuskileivokset

(9 leivosta)

3 levyä Myllyn Paras Lehtevä Kaurataikinalevyjä

1 kananmuna

½ dl mantelilastuja

 

Täyte:

3 dl vispikermaa

½ dl fariinisokeria

(tomusokeria)

 

Nosta kaurataikinalevyt pakastimesta huoneenlämpöön noin puolisen tuntia ennen leipomista. Kauli taikinalevyjä hieman leveyssuunnassa. Leikkaa jokainen levy kolmeen osaan.

Nosta leikatut palat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele palat lasissa rikotulla kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä paiston jälkeen.

Valmista täyte mittaamalla vispikerma ja fariinisokeri vatkauskulhoon. Vatkaa ne paksuksi pursotettavaksi vaahdoksi.

Leikkaa taikinapohjat kahteen osaan ja pursota täytettä alimman osan päälle. Nosta toinen torttutaikinakerros täytteen päälle ja viimeistele leivokset halutessasi tomusokerihunnulla. Säilytä valmiit leivokset jääkaapissa tai herkuttele heti! 

Vinkki! Jos mantelit ottavat paiston aikana väriä, voit suojata pintaa laittamalla leivonnaisten päälle paiston loppuvaiheessa leivinpaperin tai foliota.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.