Lohipiirakka

Lohipiirakka palakuva3

Lohipiirakka on herkullinen ja ruokaisa leivonnainen, jonka voi hyvin tarjota lounaalla lounassalaatin kanssa, tai vaikka kahvipöydässä juhlavana leivonnaisena. Se sopii täydellisesti vuoden ympäri erilaisten juhlien tarjoilupöytään.

Tämä lohipiirakka valmistuu erittäin helposti, kun taikinana käyttää valmiiksi kaulittua Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä. Tuon valmiiksi kaulitun taikinan helppous on siinä, että se on valmiiksi aika ohueksi kaulittua. Minä kyllä kaulin sitä vielä hieman tasaisemmaksi. Taikina kohoaa hyvin paistaessa.

Valmiin lohipiirakan voi tarjoilla sellaisenaan tai valmiiksi paloiksi leikattuna. Katso alta resepti ja leivo tämä ruokaisa lohipiirakka.

Lohipiirakka

1 pkt (600 g) Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevy

 

Täyte

7 dl vettä

noin 1 ½ tl suolaa

1 ½ dl Myllyn Paras Puuroriisiä

noin 600 g lohifilettä

1 dl tuoretta pilkottua tilliä

¼ tl valkopippuria

 

1 kananmuna voiteluun

 

Ota taikina huoneenlämpöön noin tuntia ennen piirakan täyttämistä.

Kuumenna sillä aikaa vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää sinne ½ tl suolaa. Mittaa riisit ja lisää ne veden joukkoon. Keitä riisit kypsäksi noin 15-20 minuutin ajan.

Poista lohesta nahka riisien kiehuessa, ja hiero lohen pintaan 1 tl suolaa sekä noin puolet tillisilpusta, molemmin puolin.

Kaada kypsät riisit lävikköön ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Lisää riisien joukkoon loput tillit ja valkopippuri. Sekoita riisi, tilli ja mausteet hyvin sekaisin.

Avaa taikina suureksi levyksi. Kauli taikinaa hieman, jotta taikinan pinta tasoittuu.

Levitä pohjan toiselle puolelle puolet riisistä. Jätä reunasta muutama sentti tyhjää tilaa.  Leikkaa kalasta sopivan kokoisia paloja riisin päälle. Voit nostaa lohifileen kokonaisena palana riisien päälle, jos se on sopivan kokoinen ja muotoinen taikinan sisään laitettavaksi. Levitä loput riisit vielä lohen päälle.

Taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle ja painele saumakohdat tiukasti kiinni. Leikkaa ylimääräiset osat pois. Painele reuna vielä tiukasti kiinni. Voit käyttää ylimääräiset taikinat piirakan koristeluun.

Riko kananmuna lasissa ja voitele piirakan pinta kananmunalla. Kauli halutessasi ylimääräinen taikina levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Nosta kuviot piirakan päälle ja painele haarukalla tai varrastikulla reikiä piirakan pintaan.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuutin ajan. Tämä piirakka maistuu lämpimänä tai jäähtyneenä.

 

Uusia ohjeita olis mukava saaja.

Hyviä ohjeita kiitos

Lihapiirakka todella hyvä

Unohtuiko täyteohjeesta suola? Kala jos mikä, tarvitsee aina hiukan suolaa! (niin on sanoneet kuuluisat kokitkin)! Vaikka riisin keitinveteen lisätään suolaa, niin se ei mausta kalaa tarpeeksi. Suolaton ruoka ei maistu miltään.
terv. 77-vuotias mummi, 60-vuoden kokemuksella!

Reseptin ohjeessa kalan pintaa hierotaan 1 tl suolaa ja riisin keitinveteen lisätään ½ tl suolaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.