Lehtevät sokeridonitsit

Lehtevät donitsit

Nämä herkulliset ja lehtevät sokeridonitsit valmistuvat helposti pakastetaikinasta. Donitseissa on käytetty Myllyn Paras Lehteviä Kaurataikinalevyjä. Nämä donitsit ovat nopeita tehdä, eikä taikinan valmistus vie aikaa. Nämä muistuttavat lehtevyydeltään paljon croissant-taikinasta tehtyjä donitseja. Valmistaikina nopeuttaa ja helpottaa näiden valmistamista.

Täytin osan donitseista marmeladilla ja osan jätin täyttämättä. Ilman täytettä olevissa donitseissa tuo lehtevyys tulee parhaiten esille. Hillo- tai marmeladitäyte antaa kuitenkin herkullista lisämakua näille donitseille. Donitsit paistetaan normaaliin tapaan ruokaöljyssä ja sokeroidaan paiston jälkeen. Nämä ovat parhaimmillaan heti tuoreeltaan.

Katso alta resepti tähän keväiseen ja helppoon reseptiin!

Lehtevät sokeridonitsit (noin 10 kpl)

1 pkt (500 g) Myllyn Paras Lehteviä Kaurataikinalevyjä

noin 1 l ruokaöljyä paistamiseen

2 dl erikoishienoa sokeria

hilloa tai marmeladia

 

Ota lehtevä kaurataikinalevypaketti pakastimesta ja levitä levyt leivinpaperin tai leivonta-alustan päälle. Anna niiden sulaa hetki.

Paina pyöreällä muotilla tai lasilla kuvio taikinasta ja ota vielä keskeltä pala pois pienemmällä muotilla. Paina vain kerran muotilla taikinan läpi, älä heiluttele muotteja tai lasia edestakaisin.

Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 170-180 asteiseksi ja nosta 1-2 donitsia kerralla kuumaan öljyyn. Paista donitseja öljyssä noin 1 ½ minuuttia per puoli ja käännä donitsi ympäri paiston puolivälissä.

Nosta valmis donitsi lautaselle talouspaperin päälle valumaan ylimääräiset öljyt pois.

 

Halutessasi täytettä donitseihin, lusikoi hilloa tai marmeladia täyttötylla varustettuun pursotuspussiin. Täyttötylla on pursotusterä, jonka saat painettua donitsin sisään. Paina terä donitsin sivuun ja pursota täytettä samasta reiästä kahteen suuntaan. Tee vastakkaiselle sivulle vielä toinen pursotusreikä ja pursota hilloa vielä sillekin puolelle.

Kierittele donitsi lopuksi erikoishienossa sokerissa ja herkuttele!

Vinkki! Paista myös donitsin keskeltä otetut palat minimunkeiksi.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.