Kolmen suklaan hyydykekakku

MP kolmensuklaankakku1

Kolmen suklaan hyydykekakku on hyvin herkullinen ja maistuva juhlapöydän tarjottava.  Alimmasta täytekerroksesta löytyy tummaa suklaata. Keskikerroksessa maistuu herkullinen maitosuklaa ja ylimmässä kerroksessa makea valkosuklaa. Kakun pohja muistuttaa amerikkalaista brownie-leivosta, joka sopii erinomaisesti tähän kakkuun. Kakun päälle tuleva kermavaahto pehmentää kakun makua ja tuoreet marjat tuovat raikkautta tuhtiin kakkuun.

Näin kesäaikaan on ihana koristella kakku tuoreilla marjoilla. Tuoreet marjat antavat kaunista väriä, mutta myös hyvää makua kakulle. Halutessasi voit koristella tämän suklaakakun myös erilaisilla suklaakoristeilla ja karamelleilla. Voit käyttää koristelussa omaa luovuuttasi!

Tutustu alla olevaan reseptiin ja leivo herkullinen kakku juhlapöytään tai muuhun herkutteluhetkeen.

Kolmen Suklaan kakku

Kolmen suklaan hyydykekakku

(noin 10 henkilölle)

Pohja

1 dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
¾ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
60 g voita
3 rkl maitoa
1 kananmuna

Täyte 1.

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 liivatelehti
1 rkl vettä
½ dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa

Täyte 2.

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 liivatelehti
1 rkl vettä
100 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa

Täyte 3.

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 liivatelehti
1 rkl vettä
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa

Koristelu

2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
noin ½ litraa tuoreita marjoja

Valmista pohja sekoittamalla kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi yhdessä maidon kanssa. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon yhdessä kananmunan kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Pingota noin 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä.

Irrota pohja vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Öljyä vuoan reunus ja ripottele päälle hieman tomusokeria. Laita vuoan reunus kakkupohjan ympärille. Voit käyttää kakkua varten hieman kakkupohjaa isompaa irtopohjavuokapohjan reunusta, jolloin saat piilotettua pohjan täytteen sisään.

Tee esivalmistelut täytteitä varten. Laita kaikkien täytekerrosten liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen. Sulata suklaat, jokainen omassa kulhossaan, mikrossa tai vesihauteessa.

Valmista ensimmäinen täyte tummasta suklaasta. Laita huoneenlämpöinen maustamaton tuorejuusto kulhoon. Laita tuorejuuston kanssa samaan kulhoon myös tomusokeri sekä kaakaojauhe. Vatkaa tuorejuusto hyvin sekaisin. Kuumenna yksi ruokalusikallinen vettä kiehuvaksi ja purista yhdestä liivatelehdestä ylimääräiset vedet pois ja sulata liivatelehti kiehuvan veden joukkoon. Lisää tuorejuuston joukkoon ensin sulatettu suklaa sekä lopuksi liivateneste, koko ajan vatkaten. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se muun täytteen joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä pohjan päälle.

Valmista seuraavaksi toinen täyte maitosuklaasta. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Notkista hieman tuorejuustoa ja lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa. Kuumenna yksi ruokalusikallinen vettä kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristettu liivatelehti kiehuvan kuuman veden joukkoon. Lisää liivateneste vielä tuorejuustoseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se muun täytteen joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi. Levitä maitosuklaatäyte edellisen täytekerroksen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kakku välillä kylmään.

Valmista vielä kolmas täyte valkosuklaasta. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Notkista hieman tuorejuustoa ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Kuumenna yksi ruokalusikallinen vettä kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristettu liivatelehti kiehuvan kuuman veden joukkoon. Lisää liivateneste vielä tuorejuustoseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.  Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se valkosuklaatäytteen joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi. Levitä valkosuklaatäyte maitosuklaatäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kakku kylmään hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Vatkaa koristeluun tarkoitettu vispikerma vaahdoksi yhdessä tomusokerin kanssa. Poista reunus kakun ympäriltä varovasti. Levitä kermavaahto kakun keskelle. Koristele kakku tuoreilla marjoilla. Säilytä kakku jääkaapissa.

Vinkki! Voit myös vatkata täytteiden vispikermat vaahdoksi yhdessä kulhossa ja jakaa sen kolmeen osaan. Näin saat yhdellä vatkauksella vatkattua kaikkien täytteiden kermavaahdon.

Kolmen suklaan kakku

Kolmen suklaan kakku

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.