Kanttarelli-riisipata

Kanttarelli-riisipata3

Tämä ihana kanttarelli-riisipata valmistuu helposti yhdessä padassa ja siinä voi hyödyntää metsän herkulliset satokaudessa olevat kanttarellit. Jos padasta jää ruokaa yli, voi ne pakata helposti mukaan vaikka työpaikalle lounaaksi. Ruokaa ei tarvitse välttämättä edes lämmittää, vaan se maistuu myös kylmänä. Tämä pata sopii myös erinomaisesti grilliruoan lisukkeeksi näin loppukesästä.

Kaiken lisäksi tämä ruoka on täysin vegaaninen, joten tämä sopii vegaaneille sekä kasvisruokavaliota noudattaville. Tämän ruoan proteiininlähteenä käytin linssejä ja makua on tuomassa kuivattujen mausteiden lisäksi myös tuoreet yrtit.

Kanttarelli-riisipata

Kanttarelli-riisipata

(2-3 annosta)

150 g kanttarelleja
2 rkl öljyä
½ sipuli
1 vakosipulinkynsi
1 tl kurkumaa
1 tl rouhittua chiliä
½ tl jauhettua kuivattua korianteria
1 dl punaisia linssejä
2 dl Myllyn Paras Pitkäriisiä
noin 8 dl vettä tai kasvislientä
(1 rkl suolaa)
3 rkl tuoretta pilkottua ruohosipulia
3 rkl tuoretta pilkottua korianteria

 

Puhdista kanttarellit ja pilko ne pieneksi. Mittaa öljy pataan ja kuumenna. Lisää kanttarellit ja paista niitä muutaman minuutin ajan. Ota kanttarellit pois padasta. Pilko sipuli ja valkosipuli. Paista niitä hetki padassa samassa öljyssä, jossa sienet paistettiin. Lisää pataan vielä mausteet. Huuhdo linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää ne pataan yhdessä riisin kanssa. Lisää nestettä ensin kuusi desilitraa. Jos käytät nesteenä vettä, niin lisää joukkoon myös suola.

Anna riisien ja linssien kiehua miedolla teholla. Vahdi kiehumista ja lisää vettä aina tarvittaessa. Keitä noin 20-25 minuutin ajan, kunnes riisit ovat kypsiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kun riisit ovat kypsiä, sekoita joukkoon tuore ruohosipuli ja tuore korianteri. Ripottele ruoan päälle tai sekoittele sen joukkoon paistetut kanttarellit.

Kanttarelli-riisipata

Kanttarelli-riisipata

 

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.