Hunajakennopasta

Hunajakennopasta

Hunajakennopasta tunnetaan maailmalla nimellä honeycomb pasta. Se on hauska ja herkullinen ruoka, joka valmistetaan cannelloni-pastasta sekä pasta- ja juustokastikkeesta. Maut ovat tutut esimerkiksi lasagnesta, mutta ulkomuoto on poikkeuksellinen.

Cannellonit hautuvat kastikkeissa pehmeiksi ja muodostavat paiston aikana hauskan hunajakennoa muistuttavan ulkomuodon. Tässä reseptin pastakastikkeessa on käytetty jauhelihaa, mutta voit korvata sen oman maun mukaan myös jollain muulla proteiinilla. Näin tästä on mahdollista tehdä myös kasvisversio.

Tässä reseptissä on tärkeää, että ruoka valmistetaan korkealaitaisessa kattilassa tai uunivuoassa, jotta saat täytettyä cannellonit mahdollisimman täyteen kastiketta.

Katso alta resepti ja valmista cannelloni-ateria tällä kertaa hieman poikkeuksellisella tavalla!

Hunajakennopasta (noin 8 annosta)

Pastakastike:

1 rkl ruokaöljyä

600 g naudan jauhelihaa

2 pkt (á 500 g) paseerattua tomaattia

1 hienonnettu sipuli

2 pilkottua valkosipulinkynttä

2 tl kuivattua timjamia

2 tl kuivattua basilikaa

¾ tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

(vettä)

 

Juustokastike:

1 l maitoa

4 rkl voita

4 rkl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

175 g mozzarella-juustoraastetta

(suolaa ja rouhittua mustapippuria)

2 pkt (á 250 g) Myllyn Paras Cannelloneja

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista jauheliha siinä yhdessä hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti sekä mausteet. Huuhtele tomaattipurkit pienellä määrällä vettä ja kaada kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen hautua hiljalleen kiehuen noin 10 minuutin ajan.

Valmista sillä aikaa juustokastike lämmittämällä maito kuumaksi mikrossa tai erillisessä kattilassa. Mittaa voi pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Lisää kuuma maito jauhoseoksen joukkoon ja kuumenna seosta, koko ajan sekoitellen.

Kun seos kiehahtaa, käännä liesi pienelle ja anna kastikkeen hautua noin kymmenen minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää lopuksi juustoraaste maitokastikkeen joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Lusikoi uuninkestävän korkealaitaisen kattilan tai korkean paistovuoan (noin 3 litraa) pohjalle ensin hieman pastakastiketta. Nosta cannellonit pystyyn kastikkeen päälle ja lisää kastiketta cannelloneihin. Lisää välissä kerros juustokastiketta ja sen jälkeen loput pastakastikkeesta. Viimeistele annos vielä lusikoimalla loput juustokastikkeesta cannelloneihin.

Kypsennä annosta kannen tai folion alla 175 asteessa noin 35-45 minuutin ajan. Tarjoile heti valmistamisen jälkeen.

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.