Herkulliset siemensämpylät

Herkulliset siemensämpylät

Näin runsaslumisena talvena tulee vietettyä paljon aikaa ulkona lumihommissa sekä ihan pulkkamäessä ja lumileikeissä. Tuore ja lämmin sämpylä on ihana herkku ulkoiluhetken jälkeen tai vaikka pienenä ulkoilueväänä. Nämä siemensämpylät on valmistettu Myllyn Parhaan siemennäkkäriseoksesta sekä kuitupitoisesta sämpyläjauhoseoksesta, joten näissä sämpylöissä on runsaasti kuitua ja paljon herkullisia sattumia.

Sämpylöistä tulee ihanan meheviä ja pehmoisia, kun jätät taikinan hieman tavallista löysemmäksi. Alusta taikina kuitenkin kimmoisaksi, jotta saat hyvän sitkon sämpylätaikinaan. Kurkkaa resepti tästä alta ja leivo tuoreet sämpylät itsellesi ja lähipiirille. Pakasta ylimääräiset sämpylät ja sulata aina tarvitsemasi määrä kerralla. Näin sämpylät riittävät pitkäksi aikaa ja tuntuvat aina sulatuksen jälkeen hieman lämmitettyinä kuin olisit juuri ottanut ne uunista.

Herkulliset siemensämpylät

Herkulliset siemensämpylät

(noin 13-15 kpl)

5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseosta
noin 8 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
3 rkl ruokaöljyä

Koristeluun:

vettä
Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäri leivontaseos

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva veden joukkoon ja lisää samalla myös suola, sokeri ja siemennäkkäriseos. Sekoita hyvin, jotta hiiva liukenee veden joukkoon. Lisää sämpyläjauhoseos taikinan joukkoon ja alusta taikinaa käsin tai koneella niin kauan, että saat taikinaan hyvän sitkon. Lisää lopuksi vielä öljy ja jatka alustamista noin minuutin ajan. Anna taikinan kohota suuressa astiassa noin tunnin ajan leivinliinan alla lämpimässä paikassa.

Kaada noussut taikina kevyesti öljytylle leivonta-alustalle. Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit lisästä tässä vaiheessa vielä hieman sämpyläjauhoseosta joukkoon, jotta taikina on helpommin työstettävää.

Työstä taikinasta pitkä tanko ja jaa se noin 12-15 yhtä suureen osaan. Pyörittele jokainen taikinapala pyöreäksi sämpyläksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden nousta vielä noin 15-30 minuutin ajan leivinliinan alla.

Kostuta sämpylöiden pinta vedellä, pullasutia apuna käyttäen. Ripottele sämpylöiden päälle hieman siemennäkkäriseosta. Paista sämpylät 200 asteessa noin 12-15 minuutin ajan, tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Herkulliset siemensämpylät

Herkulliset siemensämpylät

Herkulliset siemensämpylät

Herkulliset siemensämpylät

Sesonki:

Näyttää herkullisilta.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.